22.02.2024

Месечен хороскоп за януари 2023

Напредък за Лъва
Януари ще бъде динамичен месец. Новата 2023-а започва с редица предизвикателства. Какво да очаква всяка зодия, вижте в месечния ни хороскоп, изготвен от астролог Петя Георгиева.
Овен
През първите дни на месеца може да ви се стори, че събитията се развиват твърде бавно. Всъщност не е така. Наблюдавайки обстановката, ще можете да си създадете ясна представа за вътрешния смисъл на случващото се, да прецените обективно как да се приспособите, за да се улесните. Съобразявайте се не само със собствените си интереси, но и с тези на партньорите и бъдете готови за някои отстъпки, за да си осигурите съдействието им.
Може да звучи странно, но и от противоречията или затрудненията ще има полза. Когато обстоятелствата възпрепятстват изпълнението на практическите ви задължения, всъщност ще успеете да уточните причините, влошаващи част от отношенията ви. Установите ли ги, за отстраняването им ще са ви необходими само конструктивен подход и добро желание.
Телец
Почти непрекъснато ще можете да работите самостоятелно и да проявите пълноценно индивидуалността си. Допълнителните източници на приходи ще са свързани предимно с екипни и краткотрайни дейности. След навлизането на Венера, вашата управителка в знака на Водолея, ще преодолеете някои ограничения, пречещи за реализацията на дългосрочните ви инициативи.
Начален тласък ще получат дейности, свързани с нормативната уредба, юрисдикцията, обучението и комуникацията със задграничните партньори. Ще можете кристално ясно да формулирате замислите си, да си дадете сметка за перспективното им развитие, както и да прецените личните си възможности от различни гледни точки. Ще оцените значението на факти, които до момента не са ви направили впечатление.
Близнаци
Сложните решения ще са свързани с липсата на синхрон между „искам“ и „мога“, омагьосан кръг, в който на моменти ще попадате, водени от прекалено оптимистичните си очаквания. Усещайки обаче, че движейки се към целта си се налага да „търкаляте сизифов камък“, е много вероятно да ви изпълни силна тревога и несигурност на подсъзнателно ниво.
Окуражаващата мисъл в такива моменти е, че не сте сами. Имате приятели, на които можете да разчитате безусловно в трудни моменти, ако не за друго, то поне, за да споделите съмненията си и да получите допълнително (при това доста по-обективно от вашето) мнение. След като подредите мислите, ще можете да подредите и плановете си, а силите ви ще са достатъчни, за да се противопоставите на предизвикателствата.
Рак
Една от сферите, в която ще постигнете устойчив баланс са личните взаимоотношения. Каквито и задачи да сте набелязали, ще можете да си създадете ясна концепция за изпълнението им и обективно да прецените на кого и кога можете да разчитате. Окуражаващо е, че всички, към които се допитвате, с готовност ще ви оказват съдействие и то по начин, който няма да ви кара да се чувствате зависими.
Във ваш интерес е да приспособявате замислите си към обективната обстановка. Ще има условия, подходящи за публични изяви, други, подходящи за служебни или лични пътувания, трети, предразполагащи към участие в екипни дейности. С малко наблюдателност и възприемчивост към промените ще създадете устойчив фундамент за осъществяване на перспективните си намерения.
Лъв
Един от въпросите, който живо ще ви занимава през този месец е външният ви вид и как присъствието ви се отразява на околните, как ви възприемат. Стремежът към превъзходство може да се окаже основен стимул за действие, но и основна причина за част от проблемите. Не е изключено да попаднете в коварното обкръжение на ласкатели, чиято цел е да приспят вниманието и да се възползват от постиженията ви.
Да се опитат да ви въвлекат в интрига, авантюра или друго деяние, съсипващо доброто име и ограничаващо влиянието ви. Следвайте инстинкта си за самосъхранение и не се поддавайте на изкушенията. Непредвидените събития може да ви се сторят безполезни, но това ще е само на пръв поглед. Всъщност, благодарение на тях ще успеете да разгърнете интелектуалните си способности.
Дева
През първата половина на месеца е възможно да усещате известна скованост на действията, без да си давате ясна сметка за причините. Правилната тактика в този момент е да не бързате, да осъзнаете, че не сте в контрол на събитията и просто трябва да изчакате постепенното намаляване на напрежението, което е свързано с ретроградния период на Меркурий.
Дори да не е във вашия знак, той все пак е в ролята си на управител и няма начин да не се отрази на ежедневните ви дейности и организация. Ориентирайте усилията си само към познати дейности, за които не ви е нужен нов подход.
През последната десетдневка можете да се занимаете с творческите си задачи. Социалните ви контакти ще са интензивни и с активното им съдействие ще довършите започнати и прекратени преди време проекти.
Везни
Придържайте се към правилата и ги прилагайте съзнателно при изпълнение на задълженията си. Някои действия на хората от обичайното ви обкръжение може да предизвикат у вас прилив на бурни емоции, да ви подтикнат към действия, целящи отстояване на конкретни позиции или гледна точка.
Преценете много внимателно обстановката, преди да се хвърлите в „бой с вятърните мелници“, особено ако търсите справедливост не лично за себе си, а за някой друг. Реакцията на този „друг“ най-вероятно ще ви шокира неприятно.
Полезният елемент на ситуацията е, че ще осъзнаете трябва ли да поддържате въпросната връзка или е настъпил моментът, в който е задължително да я прекратите.
Скорпион
Оптималната комбинация между енергетика и вдъхновение ще ви помогне да „счупите“ всички бариери по пътя си. Желанието за победа ще ви подскаже как да стабилизирате позициите си и да си осигурите надеждни последователи. Преди да направите крачка към новите начинания, освободете се от всичко ненужно. При рязка промяна на социално-политическата обстановка реагирайте разумно и се опитайте да определите собственото си място и роля на фона на събитията.
Планирайте ангажиментите, създавайте си предварителен график за изпълнение на задачите, обмисляйте внимателно пътуванията и съобразявайте нивото на инициативата с обема на ресурсите, които сте обезпечили за началния старт на набелязаните проекти.
Стрелец
С обичайните задачи, особено ако са свързани с търговска дейност, ще се справите без особени усилия и някак „между другото“. В личен план ситуацията ще е малко по-сложна. Поведението на част от хората, които са ви близки на моменти ще се променя непредсказуемо и ще ви е трудно да прецените какви са причините. Един от доказалите ефективността си методи е да зададете въпросите си искрено и без заобикалки.
Подходът ще завари събеседниците ви неподготвени, защото ще е твърде нестандартен за начина ви на действие такъв, какъвто го познават и в крайна сметка, ще получите чаканите отговори. След като ги обмислите или ще промените някои свои възгледи, или ще промените начина си на комуникация с цел подобряване нивото на разбиране помежду ви.
Козирог
Участвайки в поредица широкомащабни дейности с обществена значимост ще стабилизирате позициите си и ще създадете поредица нови, трайни и полезни за напредъка ви взаимоотношения. Съчетанието между упоритост и последователност е основният фактор, благодарение на който ще превърнете част от важните си замисли в реалност.
Независимо от затрудненията, на които не е изключено да се натъкнете, перспективите ви за развитие са достатъчно стабилни и убедителни. При необходимост от помощ ще я получите, при условие, че замислите ви не засягат чужди интереси и не противоречат на основните човешки ценности.
Оформяйте дългосрочните си споразумения в писмен вид, независимо че може да са с партньори, с които работите от доста време. Уточнявайки ясно параметрите и сроковете, няма да попаднете в хипотезата за виновно неизпълнение на договорките си.
Водолей
Две са съществените събития във вашия знак през този месец – навлизането на Слънцето и ден след това, Новолунието. Ще намерите отговори и на най-сложните въпроси. Ще подобрите качеството си на живот. Ще установите нов начин на приложение на старите ви проекти. Прекалено много идеи ще ви хрумнат в един и същ момент.
Направете си труда и ги формулирайте в писмен вид. Оставите ли нещата на самотек, мислите ви ще се окажат „прелетни птици“ – откъдето дошли, там и отишли. След което ще съжалявате, че оригиналните ви замисли са били само моментно вдъхновение, което сте изпуснали.
В края на месеца Уран, вашият управител, ще премине в директно движение и макар че не е във вашия знак, ще прогони мрачните мисли от съзнанието ви и ще подобри аналитичните ви умения.
Риби
Периодично ще се връщате към стари проекти, ще работите за няколко дни по тях, след което по стечение на обстоятелствата пак ще се налага да ги изоставяте. Проверявайте и сравнявайте информацията, която възнамерявате да използвате в работата си по няколко пъти и от различни източници. Причина за затрудненията ще бъде основно липсата или прилагането на непълни данни, които от своя страна ще предизвикват погрешни резултати.
Колкото и стабилни да ви изглеждат новите познати, за подкрепа в трудни моменти разчитайте на доказалите надеждността си партньори и приятели. През втората половина на месеца при странни обстоятелства ще възстановите прекъсната преди време връзка. Въпреки че инициативата за раздялата е била ваша, ще ви е трудно да отхвърлите предложението за сдобряване.
az-jenata.bg

Print Friendly, PDF & Email