15.07.2024

Месечен хороскоп за юли

Промени за Близнаците
Юли ще бъде динамичен. Очакват ни определени планетарни събития, които ще окажат влияние на редица процеси в живота ни. Повече за всяка зодия вижте в месечния ни хороскоп за юли, изготвен от астролог Петя Георгиева.
Овен
В началото на месеца концентрацията няма да е най-силното ви качество. Започнете периода с умерен ритъм и постепенно повишавайте темпото. Създайте точен ред при изпълнението на професионалните задължения, защото обстановката ще става все по-динамична и напрегната. Когато на 18.07 Лунните възли променят позицията си и Северният навлезе във вашия знак е добре да имате ясна концепция за всяка своя дейност и ще ви е далеч по-лесно.
До края на месеца макар и бавно ще успете да се справите с проблемите, които са ви споходили в началото. Няма да се случи толкова бързо, колкото ви се иска, но пък ще се отрази положително на финансовото ви състояние.
Телец
Почти непрекъснато основната ви мисъл ще е по какъв начин да повишите доходите си. В интерес на истината, няма да е лесно и в този смисъл е желателно да взимате решенията си обмислено и без да се надценявате. Разчитайте само на себе си, планирайте разходите си разумно и не се поддавайте на изкушението да участвате в дейности, обещаващи бързо забогатяване.
В началото и в края на месеца са възможни стресови ситуации, засягащи партньорските отношения, но ако овладеете емоциите и избегнете импулсивните действия едва ли ще се стигне до остри конфликти.
Близнаци
Обстановката твърде често ще е неясна и ще се налага да реагирате гъвкаво, но вие това без съмнение го умеете. При необходимост от помощ разчитайте предимно на старите си приятели и партньори. Ако сте си наумили да сменяте работното място, да въвеждате реорганизации в колектива или нововъведения в приятелския си кръг, то направете го преди Венера да премине в ретроградно движение.
В края на месеца обстановката ще е напрегната, разговорите сложни, споразуменията на моменти почти невъзможни, което е явен признак, че не бива да прекалявате с амбициите. Тогава е подходящо да насочите усилията си към оформянето на задграничните проекти.
Рак
Условно казано месецът може да бъде разделен на две части – до и след Новолунието, което ще е във вашия знак. Преди да се е случило е желателно да овладеете емоциите. Подхождайте прагматично към уреждането на финансови въпроси и крайно предпазливо към промени, засягащи професионалния ви статус. В този период консерватизмът е за предпочитане пред иновациите.
Когато Луната премине в следващата си фаза ще разполагате с благоприятни условия за уреждане на семейни, роднински и съседски противоречия. Бихте могли да уредите и проблеми, засягащи имотното ви състояние или местоживеенето, но само при условие, че сте ги подготвили подробно и старателно. За разрешаване на тежки семейни проблеми търсете квалифицирана юридическа консултация.
Лъв
На 11.07 Меркурий ще навлезе във вашия знак и ще се отрази положително на творческите и вербалните ви способности. Контактите ще са интензивни, почти непрекъснато ще сте в центъра на събитията, а е много вероятно да осъществите едно или дори няколко пътешествия на различни разстояния. Преди да се случи това, обаче, е желателно да довършите всички текущи професионални задачи, чието изпълнение е ресурсно обезпечено.
От 23.07 Слънцето ще навлезе във вашия знак. Мисълта ви ще е ясна, бърза, а паметта – услужлива. През целия период ще сте достатъчно изобретателни, за да намерите изход от сложните ситуации, а там, където не успеете, ще ви помогне чувството за хумор. Пак от 23.07 Венера преминава в ретроградно движение. Изразходвайте икономично ресурсите си.
Дева
На 10.07 войнственият Марс ще навлезе във вашия знак, където не е особено силен и градусът на напрежението постепенно ще започне да спада. На 29.07 там ще се появи и Меркурий, който ще е в статуса си на управител. Опитайте да уредите дребните спорове още в началото на месеца с диалог и взаимни отстъпки, особено ако са по финансови въпроси.
В средата на месеца ще разполагате с удобни обстоятелства за разширяване на влиянието си, осъществяване на контакти с нови партньори, предимно извън страната и окончателно решаване на юридически казуси. В последните дни ще можете да работите самостоятелно и то с максимална ефективност.
Везни
След 18.07 започва нов социален цикъл, белязан от промяна местоположението на Лунните възли, като Южният ще премине във вашия знак. Периодът ще е изключително благоприятен за прекратяване на съществуващи конфликти с хора от най-близкото ви обкръжение. Преди това да се случи финансовото ви положение ще е достатъчно стабилно.
Не е изключено да получите някакви приходи от хобито си. Някои ситуации, засягащи предимно общуването, може да се окажат сложни в последната третина от месеца. За ваш късмет, в този период ще сте достатъчно убедителни, за да спечелите привърженици и да реализирате напредък, макар и малък.
Скорпион
По отношение на професионалното ви развитие периодът ще е достатъчно благоприятен. Допълнителните ви приходи ще дойдат от дейности, които сте извършили преди време или от предварително инвестирани средства. С почти всички служебни затруднения ще се справите достатъчно бързо, но с чужда помощ и то най-вече идваща от партньори или сътрудници, с които работите от скоро.
Те ще докажат с действията си, че можете да им вярвате и че имат сериозен респект от вас. През втората половина от месеца доходите ви ще са пряко свързани с хора от миналото и с умението ви да намирате общ език с тях. Уточнявайте подробно условията по новите сделки.
Стрелец
Финансовото ви положение ще е леко нестабилно, но средствата, с които разполагате ще са ви напълно достатъчни, за да посрещнете ежедневните си нужди. Леко критични на моменти ще са отношенията на работното място и то по-скоро с колегите, отколкото с шефовете. Някои ваши предложения ще привлекат вниманието на висшестоящите и съответно ще предизвикат неприязънта на част от тези, с които сте на едно ниво.
В случай, че обстановката стане съвсем непоносима, не би било зле да потърсите варианти за промяна. През втората половина на месеца бъдете изключително акуратни при попълване на официални документи най-вече, ако ги подавате он-лайн и са свързани със заплащане.
Козирог
В самото начало на месеца по време на Пълнолунието във вашия знак Луната ще е в съединение с Плутон, който е в ретроградна форма на движение. Събитието е знаково и следващото такова ще се случи след не по-малко от 250 години. То е показател, че завършва поредният етап от еволюцията на човечеството и започва нов глобален цикъл. На преден план ще излязат всякакъв вид организационни въпроси.
Атрактивните предложения, насочени към бизнеса или професионалните ви изяви ще дойдат от бивши партньори или колеги. Не е изключено да осъществите операция с имоти като или тепърва ще я започнете или най-после ще я довършите. И в двата случая ще има от какво да сте доволни. В края на месеца е желателно да намалите темпото.
Водолей
Поканите за участие в конференции, семинари, професионални дискусии ще са необичайно много, но не всички ще са достатъчно качествени, за да отговорят на изискванията ви. Бихте могли да се включите във всички, но бихте могли и да подберете онези, които ви изглеждат най-обещаващи.
Дори да не научите нещо ново и действително полезно, ще създадете интригуващи социални контакти. Финансовото ви положение ще е без промяна. Ако очаквате допълнителни приходи, няма да дойдат в предварително уговорения срок, обаче пък и разходите ви няма да са впечатляващи, освен ако сами не се отдадете на разточителност. За всякакви генерални промени на бизнеса и професионалните изяви ще ви е нужна компетентна консултация.
Риби
В началото на месеца е много вероятно да се увеличи броя на отговорните задачи и да ви възложат допълнителни задължения. Приемете ги без съпротива, но и без излишно въодушевление. Самостоятелната работа ще е по-успешна от екипната и, в случай че имате възможност за избор, действайте индивидуално.
Допълнителна не особено голяма печалба е възможно да получите от вече отдавна довършени задачи или пък от наеми, дивиденти, връщане на неправомерно удържани такси. Заемайте се със сложните дейности без опасения. В моментите, в които ви е нужна помощ, около вас винаги ще се намират правилните хора и ще има кой да ви съдейства.

Print Friendly, PDF & Email