25.02.2024

Мениджърът на Джошуа тотално зачеркна Кобрата

Кубрат Пулев ще се бие за овакантената титла на Международната боксова федерация. За това намекна най-влиятелният импресарио в бокса Еди Хърн.
Според него победителят от Антъни Джошуа – Анди Руис ще се изправи срещу Александър Усик, който е задължителен претендент на Световната боксова организация. Това означава, че ще се откаже от пояса на Международната боксова федерация, където пък задължителен претендент е Кобрата.
Според Хърн мачът на Усик е сигурен. От маркетингова гледна точка украинецът има огромно предимство, защото до момента не е имал загуба на професионалния ринг и притежаваше абсолютно всички титли в долната категория.
Той е и олимпийски шампион от Лондон, където би Тервел Пулев на 1/2-финал. Усик е доста популярен, като правата му се държат наполовина от Еди Хърн и Владимир Кличко.
Международната боксова федерация има договор за мач с шампиона, след като разреши на Анди Руис да не защитава титлата си срещу Кобрата, а да организира реванша с Антъни Джошуа.
При това положение Кубрат Пулев ще се бие или срещу поляка Адам Ковнацки, или срещу германеца Агит Кабайел за вакантната титла.
В момента второто място в ранглистата след българина е свободно, като Ковнацки е трети, а Кабайел е четвърти.
Има вероятност да се направи предварителен двубой между двамата, който да определи съперника на Кобрата.
Източник: novsport.com

Print Friendly, PDF & Email