28.05.2024

Международен музикален фест започва в Двореца – Балчик

От 1-ви до 10-ти септември 2019 г. в Културен център „Двореца“ – Балчик, ще се проведе шестото поредно издание на международния музикален  фестивал Music Campus Balchik – майсторски класове и концерти.
Този проект се провежда под патронажа на сдружение „Култура край границата“, както и с подкрепата на Държавен Културен Институт „Културен център „Двореца“ и цели да даде възможност на млади български творци – музиканти, за срещи и изяви.
По време на тазгодишния формат,  майсторските класове ще се водят от някои световно признати имена в областта на музиката, като Александру  Гавриловичи, Швейцария /цигулка/ – арт директор на фестивала, Ирина Гавриложици, Австривя, /оперно пеене/, Туула Халстром, Филандия /клавирен съпровод на оперно пеене/, Стефан Хаджиев, България /виолончело/, Марк Тотен, Холандия, /виола/ и Владимир Лакатос, Германия, /камерна музика/.
Входът за всяка една от концертните вечери е свободен!
Съпътстващо мероприятие и на тазгодишния формат е изложбата „Знаци на звука“ на Стела Василева, която може да бъде видяна в Каменна зала от 1 до 9 септември.

Print Friendly, PDF & Email