25.07.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Мая Димитрова, един доказан лидер в град Добрич

Мая Димитрова е водач за листата на “БСП за България” в Добричка област
Мая Димитрова – досегашен председател на Областния съвет на БСП-Добрич, председател на Общинския съвет на партията в град Добрич, е решението на Изпълнителното бюро на БСП за водач на листата за народни представители на „БСП за България” в Добричкия избирателен район на предстоящите избори на 4 април. Предложените от Изпълнителното бюро водачи на листи за цялата страна трябва да бъдат одобрени от Националния съвет, което се очаква да стане до края на седмицата, неприсъствено.
С първи коментар за новината заварихме Мая Димитрова в съда да се подготвя за дело. „След първоначалната изненада, осъзнавам огромната отговорност пред мен да оправдая доверието и надеждите на членовете на БСП, на симпатизантите в Добричка област, а и на всички нейни жители за по-добър, справедлив и достоен живот и реализация” – отговори Димитрова. Посочи още, че се е сбъднало искането на социалистите от много години и на много форуми водачите на листи да не бъдат определяни от централните ръководства на партиите, а да бъдат предлагани от местните партийни организации. Според хронологията, това е първият път в Добричка област, когато водачът на листата на БСП е местен – от региона.
„Огромната отговорност означава и много работа, защото доверието е изключително задължаващо” – каза още Димитрова. Тя е общински съветник от БСП от 2007 г., за втори мандат е председател на общинската организация на БСП-Добрич.
„Резервите на БСП в Добричкия регион са негласуващите, уморените от управлението на ГЕРБ до степен да станат апатични. Трябва да ги спечелим с много работа, искреност, честна позиция и ясна перспектива за бъдещето” – добави Димитрова. Тя е адвокат. Председател е на Общинския съвет-Добрич. ДТ

Print Friendly, PDF & Email