09.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Маски за изящна кожа на краката през лятото

За меки и нежни стъпала
През лятото най-носените обувки са сандалите. В горещите летни дни краката ни се нуждаят от свобода, за да усещат полъха на вятъра, да „дишат“ свободно и да ви дават усещане за свобода, за която сте мечтали през всички останали сезони, в които носим затворени обувки.
За да носите сандалите си с гордост обаче е важно да се погрижите за кожата на краката. През лятото кожата може да изсъхне, да загрубее и да понижи значително самочувствието ви. Кожата на краката и стъпалата може да стане суха и да се лющи, когато краката са на постоянен показ.
Регенерираща маска за крака с етерично масло от портокал
На помощ идват маските за суха и груба кожа на краката. С тяхна помощ можете да се справите с всички проблеми с кожата на стъпалата и краката, предизвикани от ходенето боси.
Маска за крака за суха кожа
½ банан;
½ чаена лъжичка мед;
Найлоново фолио.
Намачкайте банана с вилица. Добавете меда и разбъркайте много добре, докато се смесят. Нанесете върху кожата на краката. Увийте с фолиото. Оставете да подейства около 15 минути. След това само изплакнете без сапун.
Маска срещу груба кожа и мазоли с ананас
½ чаша нарязан ананас;
½ чаша кокосово мляко;
Леген.
Домашна грижа за уморени крака и груба кожа
Можете да използвате пресен или консервиран ананас. Нарежете го на ситно. Сложете го в легенчето. Добавете кокосовото мляко. Накиснете краката си в сместа. Оставете да киснат 15-20 минути. След това използвайте ексфолиращ скраб и пемза. Кожата ще бъде силно омекотена от тази баня, като премахването на грубата кожа след това е доста по-лесно.
Маска срещу напукани пети
¼ чаша зехтин;
1 супена лъжица мед.
Разбъркайте двете съставки. Нанесете върху петите и палците, където кожата обикновено е най-напукана и склонна към загрубяване. Оставете маската да действа минимум 10 минути. След това попийте излишното количество с хартиена кърпа. Може да не отмивате, а да оставите за през нощта.
Маска с ягоди срещу пожълтели нокти
2 бр. ягоди, намачкани;
1 супена лъжица сода за хляб.
Намачкайте ягодите с вилица или преса за картофи. Добавете содата. Разбъркайте много добре. Втрийте сместа в пожълтелите нокти на краката. Те са последното нещо, което искате да виждате в педикюра си през лятото. Оставете сместа да подейства поне 15 минути. След това изплакнете без измиване.
Маска против подути крака с кокос
1 чаша кокосово масло, разтопено;
1 чаена лъжица витамин Е (от капсули);
50 мл етерично масло от грейпфрут или лавандула.
След като разтопите кокосовото масло, смесете го с витамин Е и етеричното масло, което сте избрали. Разбъркайте добре. Нанесете върху кожата на краката, около глезените, над стъпалото и по сводовете, по прасците и подбедриците – навсякъде, където усещате подуване и напрежение. Оставете маската да действа поне 20 минути.

Print Friendly, PDF & Email