16.04.2024

Мариян Петков и Галин Методиев с награди за успехи в кик бокса

Състезателят на СК „Шуменска крепост“ Мариян Петков и треньорът му Галин Методиев получиха ново признание за отличното си представяне през миналата спортна година. Дамата бяха отличени от пресклуб „България“ на церемония вчера за „Впечатляващо представяне“ през 2022 г.
На 17-годишния състезател Мариян Петков бе връчена специална статуетка с фигура на кикбоксьор. Наградата на шуменеца е заради световната му титла стил лоу кик за юноши до 19 г. на първенството в Йезоло, Италия.
Неговият треньор Галин Методиев получи значката „Сребърен сокол“, символ на мъжество, решителност и стремеж към победа. Стилни плакети за двамата бяха подготвени и от спонсора “Burnit Sun System”.
„Най-много искам тази година да спечеля златен медал на Световното първенство за мъже и жени в Барселона“, сподели след церемонията боецът от клуб „Шуменска крепост“ – клуб №1 по кикбокс у нас, съобщават от пресклуб „България. „Разбирам, че съм постигнал нещо голямо, но трябва да продължа“, коментира още Мариян.
Треньорът Галин Методиев също планира 17-годишният му възпитаник да се подготви за участие на най-големия спортен форум при мъжете, без да пропуска Европейското и Световното първенство за юноши. Специалистът залага на няколко големи турнира в програмата за подготовка при мъжете, като най-силната надпревара е Световната купа в Унгария, където са конкурират всички асове в кикбокса. Предвиден е и лагер с националния отбор във Варна заедно със състезатели от други държави. Клубът в Шумен също осигурява отлични условия за подготовка. За разлика от много други клубове, в „Шуменска крепост“ не са проблем спаринг партньорите: „Имаме много спаринг партньори, топ състезатели – мъже“, заяви треньорът Галин Методиев. Ключът към възхода на клуба е всеотдайната работа с децата и доверието между ръководството, треньорите и състезателите, разкри Методиев.

Print Friendly, PDF & Email