25.02.2024

Малката Ванина от Студио „Сарандев“ с поредна награда от певчески конкурс

Седемгодишната Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се сдоби с пето отличие за тази календарна година. Талантът Ѝ и отличните Ѝ певчески умения отново направиха силно впечатление, и тя успя да грабне втора награда от XI Международен конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ – Варна, 21-22 септември.
Ванина се състезава при най-малките в първа възрастова група (до 7 години).
Журираха я утвърдени професионалисти: Мими Иванова – председател на журито,  Дамян Попов – поп изпълнител, Георги Янков – поп изпълнител и вокален педагог, Александър Андреев – председател на Съюза на артистите във Варна, Тома Езекиев – вокален педагог, избран чрез жребий.
В този конкурс журирането се извършва явно след приключване на изпълненията в съответната възрастова група. Участниците се обявяват само по име, без да се дава информация за школата и вокалния педагог, за да не се влияе на преценката на журито.
В тазгодишното издание на „Морски звездички“ участие са заявили около 90 млади поп изпълнители от цялата страна на възраст от 5 до 25 години. Има и международни участници от Украйна и Румъния.
Организатор на събитието е Читалище „П. Р. Славейков 1928“ – Варна.  Конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд „Култура“.

Print Friendly, PDF & Email