26.02.2024

Мажоретките на Тервел – шести на Световния шампионат

Танцовата формация „Каприз“ от Тервел се пребори за шестото място в престижен международен конкурс, съобщиха от Община Тервел.

От 20 до 24 август в красивата европейска столица Прага се проведе VII Световен шампионат по мажоретен спорт, където участие взеха близо 3500 състезатели. В продължение на 5 дни , в спортната зала се изиграха над 600 композиции , разделени в 16 категории и 4 възрастови групи. Чешката национална телевизия предаваше пряко състезанието, като коментаторката похвали неведнъж интересните хореографии на тервелския отбор. 
Танцова формация „Каприз“ успя да се класира на престижното шесто място с две от композициите си в мажоретно шоу и мини формация помпон в група джуниори.

Плакет и грамота бе връчена на формацията. Момичетата и момчетата от състава дадоха всичко от себе си, за да представят града и страната достойно на състезание от такъв ранг.

С всяка изминала година мажоретният спорт става все по-труден и зрелищен, отборите са отлично подготвени и всички са конкурентоспособни. Трудолюбивите от „Каприз“ и тази година продължават с пълна сила да работят по поставените задачи и цели. 

ТФ“Каприз“ изказва своята сърдечна благодарност на Община Тервел за финансовата и морална подкрепа. Без нея, талантите на града не биха могли да се развиват и да достигат до световните подиуми.
За новата учебна година формацията набира желаещи таланти, които искат да научат нещо ново и са мотивирани да се развиват. Вратите на хореографската зала са винаги отворени! 

Print Friendly, PDF & Email