03.07.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Люцкан Малджиев потроши колата на свидетелствал за кражбите му на ток

Самоопределящия се като „почтен бизнесмен“ и „дарител“ – представител на Панамин-Австрия Люцкан Малджиев, и двама негови другари, са нападнали и потрошили колата на добричлия. Потърпевшият е един от основните свидетели по дело на Специализираната прокуратура за кражби на ток след манипулация на електромерите, извършено от организирана престъпна група със специални технически средства.

Държавното обвинение продължава да изяснява повече от половин година действително ли Люцкан Малджиев е тартора на престъпната шайка.

През това време добричлията, който нашумя с раздаване на пици на полицаи на КПП от чужда пицария, е решил да се саморазправи със свидетеля, сочат данните от започнатото преди минути досъдебно производство.

Иван Казака и Виктор удряли и дърпали нападнатия и съдрали дрехите му. Точно заради това пострадалия успял да се отскубне. Междувременно спътникът му, който бил много уплашен от бруталната атака по сред бял ден, позвънил на спешния телефон 112 и да повика помощ. Едва след това тримата нападатели побегнали.

Припомняме, че Иван Казака и Виктор бяха сочени от свидетели по „суджукгейт“ като участници в палежа на колите им. Престъплението бе извършено преди Коледа преди 2 г. Тогава неизвестни заляха със запалителна течност две коли. Пламъците напълно унещожиха колите. До момента извършителите не са установени и не са понесли наказание за престъпленията.

В момента участниците в саморазправата са задържани в ОД МВР-Добрич. Извършват се оперативни мероприятия по събиране на улики и данни за извършеното престъпление, които да изяснят вината на участниците.

Print Friendly, PDF & Email