07.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Легендарната тенисистка Мартина Навратилова бе диагностицирана с рак

Легендарната бивша тенисистка Мартина Навратилова бе диагностицирана с рак на гърлото и гърдата. Новината потвърди самата Навратилова с изявление до широката общественост, цитирано от БГНЕС.
„Този двоен удар е сериозен, но поправим. Надявам се за добър изход. Известно време нещата ще бъдат тежки, но ще се боря с всичките си сили“, сподели 66-годишната Навратилова, която преди 13 години се пребори с рак на гърдата. През ноември тя гледа на живо Финалите на WTA във Форт Уърт, Тексас и тогава намира подут лимфен възел, а последвалите тестове показват, че тя има първи стадий рак на гърлото и гърдата, от вида HPV, който е лечим. Твърди се, че прогнозата пред Навратилова е добра, като тя ще започне лечение през следващата седмица в Ню Йорк.
Мартина Навратилова е родена в Прага през 1956 година, а от 1981-ва има американско гражданство. Тя е една от най-великите тенисистки в историята, като има общо 58 титли от Големия шлем, включително 18 на сингъл. Навратилова е тенисистката с най-много титли (167) и победи (1442) на сингъл в Оупън ерата. Тя има девет титли на сингъл от Уимбълдън, което е рекорд при мъжете и жените.

Print Friendly, PDF & Email