06.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Левски започва на „Георги Аспарухов“ при завръщането си в Европа

Левски е спечелил още една важна битка. „Сините“ са успели да минат ситото на УЕФА за стадион „Георги Аспарухов“. Съоръжението е било инспектирано от представители на европейската футболна централа. Те са оставили няколко забележки за определени нередности, които трябва да бъдат отстранени. От клуба обаче са обещали, че тези проблеми ще бъдат изчистени в срок, като така отборът ще може да домакинства на своя стадион при завръщането си в Европа. 
За съжаление, Левски ще може да играе на „Герена“ само в мачовете от предварителните кръгове и в плейофа, но не и по-напред в Лигата на конференциите.
Ако въобще достигне до груповата фаза, отборът ще трябва да се премести на стадион „Васил Левски“. Въпреки спекулациите от последните дни, националният стадион все още успява да покрие изискванията на УЕФА и на него могат да се играят европейски мачове.
Иначе в миналото Левски нямаше проблем да приема двубоите от груповата фаза на Лига Европа у дома. На националния стадион се играха единствено срещите от Шампионската лига.
Друга добра новина за „сините“ е, че след отпадането от АЕК Ларнака отпаднаха и наказанията на тима за мачове без публика. А двубоите в Европа ще бъдат едно от основните пера за попълване на касата с приходите от билети.

Print Friendly, PDF & Email