24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Корнелия Нинова: Ще отидем на среща с Габровски, за да му кажем, че няма да го подкрепим

Корнелия Нинова съобщи, че БСП има покана за среща от кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски. Тя ще се проведе днес.
„Ще отидем от уважение към него, за да му кажем, че няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Какъвто и кабинет да предложи, дори да е експертен, това е кабинет с първи мандат на ГЕРБ, уважаваме го като професор, но не го подкрепяме, защото зад него стой ГЕРБ и Бойко Борисов“, каза тя.
Според лидера на БСП Корнелия Нинова темата за членството ни в Шенген би трябвало да обединява партиите и институциите, а на практика не е така.
„Заради това предложихме обща декларация на НС и въпреки споровете ни да излезем като институция. Хубаво е, че се получи. Това е тема, която трябва да ни обединява, защото е за националния интерес“, коментира тя.
„Трябва да довършим работата, която сме започнали – антикорупционното законодателство, охраната на границата и тук става въпрос и за бюджета, защото е нужно допълнително финансиране, а като няма бюджет няма и допълнително финансиране, в този момент трябва институциите да си подадем ръка. Служебното правителство очаква да приемем и законите за Плана за възстановяване, но не иска да дойде тук и да обсъдим и приемем тези закони. От една страна, дават оценка, че партиите използват случая с Шенген да се настройват една срещу друга, от друга, служебният кабинет настройва институциите една срещу друга“, отговори тя на упреците на служебния премиер Гълъб Донев.

Print Friendly, PDF & Email