22.02.2024

Корнелия Нинова получила покана за разговори с ГЕРБ-СДС в деня на връчването на мандата

Ден преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство, БСП е получила покана за разговори с ГЕРБ-СДС, но не и „Има такъв народ”, съобщи NOVA.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че ще се срещнат с ГЕРБ-СДС в деня на връчването на първия мандат. Тя обаче беше категорична – разговорите са закъснели. „Борисов прави грешка след грешка. Нищо няма да излезе от това, което прави – нито законодателна програма има, нито управленска. Правилният подход е всички да подкрепим заедно 5 национални интереса, да определим срок и след това да решаваме кои хора могат да бъдат министри в това правителство, за да изпълняваме тази програма”, смята Нинова.

Лидерът на БСП твърди още, че най-лесно в момента е първите две политически сили да се обединят. По думите ѝ това става възможен сценарий след твърдението на Борисов, че не изключва категорично Асен Василев като вариант за финансов министър. Разковничето Нинова видя в предложението за отстраняване на главния прокурор. „Гешев е част от пазарлъка. Просто Борисов им направи оферта, на която да не могат да откажат. Той им отне инициативата, дългогодишната битка за оставката на Гешев. Габриел го обяви като пръв приоритет на нейния правосъден министър. Борисов им го даде. Това е поредната кукичка, за да ги привлече в правителството”, каза още Нинова.

Print Friendly, PDF & Email