23.07.2024

Книжката „Моят ден“ е полезно четиво за родители и деца до 4 години

Премиера на детската книжка „Моят ден“ на Мирела Тодорова-Боева ще се състои на
21 ноември /вторник/, от 17.30 ч. във фойето на регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич
„Моят ден“ е първата осъществена идея за детска книга на Мирела Тодорова-Боева, образователно издание за най-малките читатели (0-4г.), създадена с любов и мисъл.
Идеята се ражда съвсем естествено, след като авторката става родител и започва да търси нещо, което да помогне в приучаването на детето й към първите навици и задължения по забавен и непринуден начин. Тъй като не намира точно това, което желае на българския пазар, решава да го създаде. Черпейки вдъхновение и любов от сина си, както и мисъл от професионалните си знания, то резултатът е издание, което освен, че учи и подкрепя. Художничката Десислава Ганева приема с радост идеята й да нарисува илюстрациите.
Книжката предлага на децата семпъл сюжет с красноречиви илюстрации, пресъздаващ случки от всекидневието на всяко дете. Проследявайки дневния ритъм на детето от неговото събуждане до неговото лягане, тя насърчава самостоятелността и последователността, помага в приучаването на детето към първите навици и задължения. Едновременно с това, усещането дневния ритъм носи сигурност на децата, което е основна потребност в ранното детство.
Изданието спомага за проговарянето, насърчава самостоятелността, развива концентрацията и въображението, съответства на принципите на Монтесори и Валдорфска педагогика, представя семейството като ценност, Написана с шрифт ADYS, подходящ за хора с дислексия
Авторката е родена в Добрич. След като завършва бакалавър, магистър и още няколко квалификации в сферата на психологията, тя избира да разшири професионалните си умения и с магистратура по арттерапия. През 2021г. става майка и желанието й да даде най-доброто възпитание и образование на детето я насочва и към изучаване на различни видове педагогики. Завършва курсове по Монтесори и Валдорфска педагодика, интересува се и от Слънчева педагогика.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email