28.02.2024

Кметът Нина Ставрева поиска от ОбС да узакони къщите на ромите

Червената кметица, която преди месеци беше амбицирана да събори незаконните постройки, поиска обратното от Общинския съвет, като не счете за нужно да присъства
Скандалният кмет на Каварна – Нина Ставрева, поиска от общинските съветници да узаконят незаконните постройки върху отстъпеното общинско право за строеж, ползвани от роми в града. Докладната е депозирана за разглеждане на вчерашната сесия на ОбС. Самата Ставрева не е счела за нужно да присъства на заседанието и да защити тезата си.
Припомняме, че през октомври м.г. същата тази Нина Ставрева се разпореди да се съборят незаконните постройки в т.нар. Бевърли хилс в Каварна. Тогава обитаващите ги роми дойдоха пред кметството с молба да не го прави, но червената кметица отказа.
Малко след това Нина Ставрева вероятно е осмислила, че на балотажа, след който стана кмет, гласовете на ромите бяха предимно за нея и вече официален кандидат за кмет от БСП, е решила да обърне посоката в полза на ромите.
Междувременно Ставрева стана и „почетна ромка“ за изключителния си принос към живота на етноса в града. Самата тя обяви, че смята да се кандидатира за кмет на Великден м.г. в ромската махала на Каварна. Вместо на най-светлия празник за целия православен свят – Възкресение Христово, бесепарката предпочете да отбележи Международния ден на ромите в предимно мюсюлманската махала. В обкръжението на служителките на общинското предприятие „Чиракман“, които все още не е уволнила, Ставрева буквално от тротоара, заяви мераците си да е кмет втори мандат.

Print Friendly, PDF & Email