28.02.2024

Кметът на Тервел забрани алкохола и масовките в деня на местните избори

Кметът Тервел – Живко Георгиев, издаде нарочна заповед, с която забрани продажбата, сервирането и консумацията на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене, барове, дискотеки, клубове, павилиони, открити щандове и други обществени места на територията на Община Тервел. Ветото важи за изборния ден – 27 октомври.
Изрично в заповедта е забранено и провеждането на масови прояви, които биха създали предпоставки за нарушаване на установения обществен ред на територията на общината.
Забраната не се отнася за обществените заведения, в които ще се провеждат семейни обредни ритуали (сватби, кръщенета, тъжни обреди).
При неизпълнение разпоредбите на настоящата заповед на лицата извършили административно нарушение да бъде наложено наказание – глоба по реда на ЗАНН, във връзка с разпоредбите на Наредба № 1 па Общински съвет – Тервел.
Кметът разпорежда настоящата заповед да се сведе до знанието на кметовете, кметските наместници и Началника на РУ на МВР- Тервел за известяване и упражняване на строг контрол, както и да се публикува на сайта на Общината и да се разлепи на сградата й.

Print Friendly, PDF & Email