25.02.2024

Кметът на Каварна пресира селски кметове и наместниците от ГЕРБ

Тук управлява ВМРО! Пари няма, оправяйте се както искате, разяснила Елена Балтаджиева и на фирми, към които Общината има хиляди левове задължения
Калинка Пенчева
Новият кмет на Каварна – Елена Балтаджиева нахокала кметове на села в общината и кметски наместници от ГЕРБ още на първата им служебна сбирка, инициирана от нея самата. Известната с избухливия си нрав, родена в село Белгун, бивша зам.-кметица в Тутракан, високомерно заявила:
„Тук управлява ВМРО! Не си правете илюзии за ГЕРБ! Пари няма! Оправяйте се както искате!“
Най-остра била в нападките с грозен тон към избраните кметовете на селата – членове на ГЕРБ.
Госпожата била безапелативна и на първата си среща с представители на фирми, които имат за извършена дейност хиляди левове неразплатени от бившия „най-добър кмет на БСП“ – Нина Ставрева, която не успя да стигне и до балотаж на последните местни избори.
Доста неадекватно поведение, при това на първа среща с хора, с които се очаква да работи и вече е декларирала пред обществото в Каварненско, че ще го прави, коментираха потресени каварненци. Според тях Елена Балтаджиева е проявила незавидна некомуникативност и недипломатичност, пропускайки, че светът не започва и не свършва нито с нея, нито с ВМРО, чийто кмет е тя. Основният недостатък на непремерените изказвания е фактът, че все още партията й – ВМРО, управлява под шапката на ГЕРБ и каквото значимо има за решаване се прави на 584 километра от Каварна.

Print Friendly, PDF & Email