30.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Кметът и съветниците на община Тервел положиха клетва

Общинските съветници избраха Аксел Наз за председател на Общинския съвет в добруджанската община

Областният управител Красимир Кирилов свика със заповед и проведе първото заседание на новоизбрания общински съвет в община Тервел. Той закле избраните общински съветници, новият кмет на общината Симеон Симеонов и избраните кметове на кметства в общината, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация Добрич.

Символите на Община Тервел новоизбраният кмет Симеон Симеонов получи от своя предшественик Живко Георгиев, който преди да му връчи кметската огърлица, ключа и плакета на Тервел пожела на всички новоизбрани представители на местната власт в общината много здраве и успех и им припомни, че от днес започва работата за следващия мандат.

Кметът Симеон Симеонов благодари от трибуната с вълнение на досегашният кмет Живко Георгиев и на хората, които са му гласували доверие в изминалите вече избори. Симеонов увери, че гласовете не са дадени напразно и заяви, че Община Тервел, както досега, ще продължава да върви напред и нагоре. На всички общински съветници пожела здраве и изрази надежда, че с много разум, желание и хъс всички заедно ще работят за просперитета на Тервел. С. Симеонов обеща да е кмет на всички жители на общината. По втора точка от дневния ред – най-възрастният избран общински съветник Нико Върбанов, проведе избора на председател на ОбС в добруджанската община. Бяха направени две номинации – Георги Русев от ПП ГЕРБ и Аксел Наз от ДПС. Председателят на комисията по избора след проведено гласуване обяви резултата – с 11 гласа „за“, за председател на ОбС Тервел бе избрана г-жа Аксел Наз. В урната комисията намери един празен плик, 9 от гласовете бяха за Г. Русев.

Г-жа Наз благодари за доверието на колегите си и призова всички да се обединят и работят заедно за благото на жителите на общината. „Вярвам, че ще вземаме правилните решения и ще надградим постигнатото досега“ – каза председателят на ОбС Тервел. Преди да бъде закрито първото заседание на ОбС Тервел, съветниците получиха книга – „Наръчник за новоизбрани кметове и общински съветници мандат 2019-2023“.

Print Friendly, PDF & Email