16.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Кметът дари първото бебе на Добрич за годината със златна монета

sdr

На Ивановден, кметът на Добрич Йордан Йорданов посети многопрофилната болница и поздрави първото бебе на града за 2021 година. Той дари малката госпожица със златна монета с гравиран лик на Богородица с Исус Христос – светица, закрилница на жените, майките и децата. На гърба на монетата е изобразен Константинов Кръст, монограм с първите две букви от името на Христос на гръцки език. Автор на художествения проект е Пламен Чернев. Беше връчен и актът за раждане на момиченцето.
Кметът пожела на младата майка много радостни моменти, съпроводени със здраве и щастие. Първото бебе на Добрич е момиченце и е родено под професионалните грижи на медиците в родилното отделение на болницата в Добрич на 4 януари в 10,10 ч. Детенцето е с тегло 3,140 кг и ръст 50 см. Това е втората рожба за 32-годишната майка от Добрич и ще носи името Пламена. Майката и момиченцето се чувстват в добро здраве и са нетърпеливи да се приберат у дома при своето семейство. 
В добричката болница през 2020 г.са се появили на бял свят 884 бебета, сред които и две двойки тризнаци. Ражданията са били 869 – почти колкото предната 2019 година, когато са регистрирани 877.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email