29.01.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Кметовете на Добрич и Балчик са в Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Румен Радев за президент

Кметовете на Добрич и Балчик са в Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Румен Радев за президент
Кметовете на Добрич и Балчик  Йордан Йорданов и Николай Ангелов са сред учредителите на Инициативния комитет, който ще регистрира в ЦИК Румен Радев и Илияна Йотова  за кандидати за президент и вицепрезидент на Република България за изборите на 14 ноември. Те са присъствали  на събранието на Инициативния комитет.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов се е включил в Инициативния комитет след лична покана от държавния глава. „Смятам, че тази покана е уважение към нашия град Добрич и е чест за мен, говорим за покана на действащ президент. Като служебно лице, нямам пречка да участвам в инициативни комитети” – добави кметът Йорданов. „Президентът уважи Добрич за празника на града миналата година.Тази покана е оценка и за града, и за областта. Тук няма политика. Няма ангажирана партия, участвам в Инициативния комитет в лично качество. Изборите за президент са мажоритарни, става дума за избирането на човек, достоен за поста, както са мажоритарни и изборите за кмет” – каза още той.
Йорданов припомни, че също е бил издигнат от местна коалиция, в която са се обединили различни партии.
„Президентът Румен Радев е успешен президент, аз го познавам още преди да стане държавен глава. Смятам, че трябва да получи втори мандат” – каза кметът на Балчик Николай Ангелов, който също потвърди, че е имал лична покана да се включи в Инициативния комитет.
В Инициативния комитет са още кметовете на Плевен, Русе, Троян и други градове. ДТ

Print Friendly, PDF & Email