04.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Капачки за Бъдеще“ даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета

Във Варна акцията ще е на 17 октомври
За девети пореден ще проведат кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. На 16 и 17.10 кампанията ще се проведе в 25 града в цяла България и този път организацията отново има две изненади за нас.
Първо, след преди по-малко от година Капачките обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията.
Второ, тази кампания за първи път освен капачки ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.
“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” – споделиха организаторите – “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година.“
И добавят – “Вече събираме за втора!”
На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите:
“Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет – идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш.
Няма да има грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион”
Във Варна акцията ще се проведе на 17.10 от 10:00 – 14:00 – LIDL – Бившият Пикадили Център (до Окръжна болница).
Повече иформация може да намерите точните места и часове на провеждане на кампаниите по градове на страницата на “Капачки за Бъдеще” във Facebook тук:
https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/posts/1482713655461384

Print Friendly, PDF & Email