22.07.2024

КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ „СУДЖУЦИТЕ“ ЗАВЛЯКЪЛ С ХИЛЯДИ СЪДРУЖНИКА СИ

Съдружникът на Веселин Колев Камен Здравков Щерев още чака и не може да преглътне близо 80 000 лв. с лихвите, завлечени от кандидата за народен представител

Съдружникът на Веселин Колев Камен Здравков Щерев още чака и не може да преглътне близо 80 000 лв. с лихвите, завлечени от кандидата за народен представител

Както вече писахме един от „суджуците“ се натиска да става депутат от партията на ексслужебния премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев „Български възход“. За водач на листата на партията в град Добрич на първо място бе номиниран Веселин Николаев Колев – бивш директор, за кратко, на полицията в града.

Да припомним кариерното развитие на Веселин Колев. Докато е началник на икономическа полиция в МВР-Добрич счетоводството на голяма част от фирмите с бизнес в гр.Добрич се води от съпругата му Снежана Колева. „Ако искаш да няма проблеми отиди при жена ми“, това са думите на Колев пред посетители в бар „Кадифе“ в града.

Веселин Колев е от много близкото обкръжение с ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов станал известен с прозвището „Суджука“. Същият е с влязла в сила условна присъда.

С благословията на Мартинов, „малкия суджук“ Веселин Колев става директор на Областната дирекция полиция в гр.Добрич. Още с назначаването си Веселин Колев започва с поредица от издънки. Прикрива кражби на пясък от село Кранево, трудова злополука на сегашния началник на разследването Иван Георгиев, който и до ден днешен предоставя информация на Веселин Колев по представляващи за адвокатската му кариера производства. Веселин Колев се хвалел пред служители, че е от силните на деня и може да си позволи всичко.

Ето обаче какви нови факти излизат за битието на Веселин Колев.

„През периода 2007-2011 г. бяхме съдружници във фирма „Дрийм пласт“ ООД. Тогава той беше шеф на Икономическа полиция и нямаше как да участва в бизнеса официално. Така съдружник стана жена му Снежана Неделчева Колева, но всички решения ги ввземаше той – Веселин Колев“, разказва Камен Здравков Щерев.

„Това е изключително хитър човек. Незаконосъобразните действия ги извършваше жена му и тя слагаше подпис под документите, а той прикриваше всичко. Него пък го прикриваше прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич – Пламен Николов, като лично или чрез подчинени прокурори прекратяваше всички жалби и преписки срещу Веселин Колев и свързани с него лица“, казва Щерев.

СЕМЕЙСТВО МАЛДЖИЕВИ, БАЩА И СИН

„През 2009 г. Снежана Колева дава заем на фирма „Екогруп“, собственост на приятелят на нейния съпруг Петър Малджиев, без да знам от общите пари на фирмата. Заемът е взет на два пъти – веднъж на 05.06.2009 г. в размер на 37 500 лв. и на 25.11 същата година в размер на 53 000 лв. или общо 90 500 лв. Документи в счетоводството на „Дрийм пласт“ не съм виждал, макар Колева да лъже, че заемът е даден с мое знание. Документ обаче не представя, въпреки че 50% от парите са мои“, разказва Щерев.

„Документи за този заем се намират в Ревизионен акт РА 081100410 от 21.09.2011 г. на „Екогруп“ ЕООД. Многократно съм поискал от НАП копия от този заем, но те ми отказват с мотива, че не съм бил страна?“, възмущава се Камен Здравков Щерев.

„Явно заемът е много опасен и допускам, че в него за управител на „Дрийм пласт“ е моето име, но подписът не е моят“, твърди той.

„Районната прокуратура в Добрич отказва да образува Досъдебно производство срещу Снежана Колева с мотива, че на 26.11.2019 г. е изтекла 10-годишна давност. Аз съм ощетен с 45 250 лв., които с лихвите за 10 г. става около 80 000 и не мога да ги преглътна. Прокурор Пламен Николов от прокурата в Добрич потвърди и прекрати преписката с неверни твърдения“ категоричен е Камен Щерев.

„През 2017 г. за този заем съм сезирал Окръжна прокуратура Добрич и беше образувана преписка № 45 от 2018 г. от прокурор Виолета Великова и кога и как е прекратена не знам, защото тя не ме е уведомила. Предполагам, за да не мога да обжалвам чрез съда. Нещо повече, на 18.06..2019 г. тя излъга с писмо, чрез Районен съд Силистра, че не е назначавана експертиза на моя подпис. В отчетите на „Дрийм пласт“ през 2009 и 2010 г. моят подпис е фалшифициран и те са внесени така в АВ сигурно, за да не мога да видя заема. Това вече е деяние по Наказателния кодекс от нейна страна. Прочетох в сайт на в. „Добруджанска трибуна“, че тя била фаворитка на Пламен Николов. Може би затова е извършила тези действия?“, разказва още Камен Здравков Щерев.

„Експертиза на подписа ми бе извършена от полицай от полицията в Добрич. Това е Атанас Русев и знам, че подписът не е моят. А прокурор Пламен Николов не споменава нищо за това за това, досъдебното производство, защото то прекъсва и увеличава съгласно НК давността с още пет години.

Снежана Колева признава чрез Съда в Силистра, че парите са върнати, след моето напускане на фирмата, и има съответните документи? Тогава имаме още едно деяния – присвояване на сума от 45 250 лв. без лихвите. Това става през 2012 г. За това деяние срокът на давност по НК е 15 години, поради големият размер на присвояването.

В решение № 25 от 8-и юли 2020 г. на Окръжен съд Силистра се казва, че моите твърдения, че съм измамен с определена парична сума и един гараж (той струва 15 000 лв.) не са голословни.

Прилагам копия от Постановление на РП Добрич, Постановление на ОП Добрич, Писмо на ОП Добрич, Решение на ОС Силистра, казва Камен Здравков Щерев..

Явно тази пари са отишли за доказване на произход на средства на „Екогруп“ и Малджиев. Което означава, че Камен Щерев е измамен и ощетен от Колев, „Екогрув“ и Малджиев.

„По време на съдружието, аз и Веселин Колев бяхме много близки и често се черпехме на маса. Лично той ми е казвал, че разполага с компромати за много съдии, прокурори, данъчни и други държавни служители. Постоянно събираше и нови – предполагам, че за да извършва търговия с влияние.

Той често организираше банкети на Прокуратурата в Добрич и Силистра – носил съм му мезета от Бяла и вино от Попово. Така си създаваше връзки с прокуратурата и в Добрич и в Силистра. Те го пазят и прикриват.

„Веселин Колев беше 7-8 години началник на Икономическа полиция Добрич и тя продължава да му обслужва интересите и да го прикрива. Спрямо мен същата Икономическа полиция укрива и преиначава доказателства. Уверил съм се в това от опит. Така те дават на наблюдаващия прокурор по мои преписки преиначена информация“, казва Камен Здравков Щерев, потърпевш от деянията на кандидата за депутат Веселин Николаев Колев.

А между другото именно Петър Малджиев е основен спонсор на кампанията на Веселин Колев, издигнат за водач на листата на „Български възход“ в Добрич. Питаме се дали пък кампанията му не се финансира именно с парите на Камен Здравков от мераклията за депутатско място?

Print Friendly, PDF & Email