26.02.2024

Кандидатът на БСП за кмет на Добрич – аут от листата

??????????????

В списъка с одобрените кандидат-съветници на БСП за България водач е председателят на общинската структура на столетната партия, нейни дружки, мъже на приятелки и хора на Живко Мартинов „суджука”
Чутовен скандал в БСП-Добрич, заплашва резултатът от предстоящите местни избори в полза на столетницата. В листата за кандидат-общински съветници липса номинираният за кмет. За сметка на това, на първо място се е подредила шефката на местната структура на социалистите Мая Димитрова. Следват нейни дружки, мъже на приятелките й и двама, за които се твърди, че са близки до Живко Мартинов – бивш депутат от ГЕРБ-Добрич, понастоящем подсъдим и обвиняем по 5 текста от НК, известен вече с прозвището „суджука“.
Добричлии вече се питат защо да гласуват за кмет на БСП, след като самите социалисти не го броят даже за кандидат-съветник.
Коалицията от партии “БСП за България” – Добрич, първа регистрира в Общинската избирателна комисия кандидата за кмет на Добрич Георги Петков и листата за общински съветници.
Социалистите имат листа от 39 кандидати.
Водач на листата е Мая Димитрова – областен лидер на БСП. Добричлии са възмутени, че в листата на избираеми позиции са другарки или мъже на другарки на лидерката. Вътре има даже двама души – другари на Живко Мартинов „суджука“.
Опитът ни да разберем по каква причина водач на листата не е кандидатът за кмет, остана без успех, тъй като Мая Димитрова не отговори на телефонното повикване.
В Добрич откровено се подиграват на обсебването на партията от определени лица, като коментират, че явно за същите е важно да не пропуснат 400-те лв. заплата като общински съветници, а не победа на БСП. Според същите листата е подредена „интересчийски“, като нищо чудно целта да е столетната партия да няма кмет и да има минимален брой съветници.
В последния Общински съвет-Добрич, БСП има едва 6 съветници и е трета политическа сила след ГЕРБ с неговите 17 съветници и Реформаторски блок – с 8 съветници.
На предстоящите местни избори обаче ще се включи и местната структура на Воля, което според анализатори утежнява още повече съдбата на БСП в Добрич.
Като добавим към това и факта, че ГЕРБ отново са с ултиматум да спечелят на всяка цена, а БСП намеква, че кандидатът й за кмет не става, но я е срам да си признае, е твърде вероятно броят на общински съветници от БСП да бъде занижен с още някоя и друга бройка.
rns.bg

Print Friendly, PDF & Email