30.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Калинка“ на ГЕРБ в Добрич рискува живота на служители с неизправни автомобили

Мераклията за шеф на Инспекцията по труда в добруджанския град командирова по задачи работници с коли, които не са минали технически преглед и се търкалят по пътищата със стари гуми посред зима

Протеже на вечните кадровици от ГЕРБ в Добрич рискува живота на подчинените си с неизправни автомобили. На кого да се оплачат хората, след като нарушителят Галин Николов е шеф на Инспекцията по труда (ИТ), пишат читатели до редакцията на „Добруджанска трибуна“. Между другото те готвят сигнал до прокуратурата.

Галин Николов, твърди се, е чистокръвна „калинка“ на ГЕРБ. Независимо от спорната му компетентност за заеманото място, връзкарят е временно изпълняващ и демонстрира абсолютна увереност, че конкурсът, проведен на 7 декември му е в кърпа вързан, пишат източниците ни.

Самонадеяният и безотговорен парашутист, устремен към началническото кресло, дори не се старае да изпълнява служебните си задължения.

Всеки ден герблюбецът командирова свои работници из цяла Добруджа по проверки, въпреки че е наясно, че служебните автомобили не са минали задължителния годишен технически преглед и не са снабдени с нови гуми – според изискването поне с 4 мм грайфер.

Грозната практика, която застрашава здравето и живота на служителите в Инспекцията по труда, продължава повече от 2 месеца. Николов вероятно е спокоен, защото когато пътните полицаи разберат, че колите са без годишен технически преглед и с гуми-галоши, административните наказания ще са за шофьора, не за собственика на колата, т.е., шефът на ИТ.

Галин Николов рискува живота на хората без никакви скрупули, и точно толкова безочливо изпълнява всички задачи, поставени от герберите, да мачка и санкционира малък и голям бизнес със солени глоби, категорични са нашите читатели от Добрич

Абсурдно е, но в случая се пита на кого да се оплаче потърпевш от условията на труд по местоработата му, след като шефът на Инспекцията по труда с лекота гази правилата и закона?

Ако, обаче, в документооборота на Инспекцията по труда в Добрич все пак е запазен сигнал за състоянието на автомобилите и въпреки това опасната практика продължава – Галин Николов рискува да отговаря за извършено престъпление.

Името на Галин Николов нашумя още през април т.г., когато беше ясно, че кадровиците на ГЕРБ-Добрич залагат на него за шефското място в Инспекцията по труда.

Същият е бивш служител на МВР. Интересно е да се отбележи, че като разследващ полицай, той няма нито едно разкрито престъпление.

След това се изявява като неуспешен адвокат на свободна практика и юрисконсулт на Инспекцията. Много е интересно каква точно финансова мотивация получава семейството, за да лобира за хора с подобен дефицит на потенциал. Сами можете да предположите какви други нарушения, застрашаващи здравето и живота на служителите, може да спретне Галин Николов, след като бъде назначен за титуляр.

Предишният „успех“ на сивите кардинали на местния ГЕРБ беше директорът на РЗОК-Добрич. На 7 февруари т.г. като такъв бе представен д-р Добромир Филипов от Варна. Лобистите определено бяха пропуснали, че протежето им е осъждан.

Задължително е, когато кадруваш, да имаш истински специалисти. Сега разсейките на ГЕРБ пробутват хванати „от кол и въже“ калинки, готови да платят, за да получават заплати и облагодетелстване от шефските места, завършва сигналът до редакцията.

В същото време научаваме, че след сигнала до нас, временно изпълняващият длъжността директор на Регионалната инспекция по труда в Добрич – „калинката“ на ГЕРБ Галин Николов, е разпоредил устно незаконно движещите се по пътя автомобили на инспекцията на минат незабавно годишен технически преглед.

Мълниеносното решение идва веднага, след като става ясен факта, че служебните автомобили вече трети месец се използват за командировки из цяла Добруджа в нарушение на правилата – без годишен технически преглед, задължително оборудване и зимни гуми.

Интересно е да се отбележи, също тъй, че на 14 ноември Галин Николов е бил на дело в Районен съд – Тервел. Едва ли кандидат-шефът е пътувал дотам с такси, защото разполагаме и с номера на колата, с която е бил, и с факта, че тя няма сертификат за технически изправен автомобил, който е с номер СА 14 81 НН.

На връщане от Тервел обаче, не се е върнал със служебния автомобил, въпреки, че така пише в командировъчното му и в пътната книжка на колата. Според запознати на връщане той се е прибрал до град Добрич с адвоката на отсрещната страна по делото.

Същата адвокатка която представлява дружеството срещу което Д ИТ Добрич води дело.

Този факт пък от своя страна води на мисълта, че има явен конфликт на интереси и погазване на закона.

Плюс това адвокатката е жена и въпреки, че Галин Николов е женен мъж се е държал много фриволно и интимно с нея

По пътя до Добрич не се знае дали са обсъждали служебни или интимни неща.

Хубаво би било съответните органи да се заемат със случая и да разберат как така служителите на Инспекцията по труда в Добрич се возят на неизправни автомобили, докато трябва да изпълняват служебните си задължения, че и начело със своя временно изпълняващ длъжността шеф, с мераци да става постоянен началник на инспекцията.

Докога, г-н министър на труда и социалната политика, подобни особи ще се опитват да се домогват до ключови длъжности в Добрич?

Екип на „Добруджанска трибуна“

Print Friendly, PDF & Email