24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Как да предпазите грима от преждевременно разваляне

Защо гримовете ви бързо заприличват на каша?
Гримът е част от рутината за красота на повечето жени. Той е нещо, което използвате всеки ден. Без значение колко много или малко компоненти включва гримът ви, той може да наруши текстурата си и да започне да изглежда развален преди реално да е изтекъл срокът му на годност.
Вероятно сте забелязали как фон дьо тенът ви, пудрата, спиралата, коректорът, сенките в даден момент започват да изглеждат като развалени, разкашкани, омазнени и примесени с други цветове и текстури гримове.
Това нарушава вида им, а неминуемо се отразява и на външния ви вид. Освен това ви кара и да харчите излишни средства за гримове, а бихте могли да удължите живота им, така че да пестите.
Как да избегнете преждевременното разваляне на грима?
Кожата трябва да е добре подготвена
Една от причините гримът ви да се разваля и разкашква преждевременно е недобре подготвената кожа. Ако не почиствате кожата, оставяте я мазна или пък прекалено суха, това се отразява на гримовете ви. Мъртви кожни клетки или себум се пренасят много лесно върху пудрата или фон дьо тена ви с апликатора или четката. Това ускорява развалянето на продуктите. Почиствайте добре кожата и я подсушавайте преди нанасянето на грим.
Нанасяте прекалено много от продуктите
Твърде много грим не е добра идея. Това няма да направи външния ви вид по-добър, а и ще навреди на гримовете ви. При нанасяне на следващ пласт или продукт върху предходния дебел слой оставя част от него върху следващия. Продуктите се смесват и развалят текстурите си.
Смесвате текстурите неправилно
Важно е да се ориентирате по етикетите на продуктите и да се уверите, че нанасяте елементите от грима в правилната последователност. Една много важна стъпка е да използвате подходяща база за грим според типа кожа и според това какъв искате да е крайният резултат – матиращ или бляскав ефект.
Повтаряте грима си много пъти
Нанасянето на голямо количество от гримовете е грешка, но не по-малка грешка е и прекаленото повтаряне на пластовете. Вероятно правите тази грешка, защото искате по-голяма плътност и покривност на елементите. Повторното нанасяне на пластове грим обаче не придава свеж вид на кожата, а дори може да подчертае бръчките и фините линии. Освен това влошава много бързо качеството и текстурата на фон дьо тените, пудрите, сенките, базите, коректорите, които използвате.

Print Friendly, PDF & Email