01.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Йотова: 148 г. след гибелта на Апостола не изпълняваме заветите му

Вицепрезидентът Илияна Йотова почете паметта на Васил Левски

148 години след гибелта на Апостола все още не успяваме да изпълним неговите завети. Често трябва да препрочитаме тефтерчето на Левски и да отговаряме възклицанието „Народе????“ – всеки път различно, в зависимост от времето. Не само на 19 февруари, а винаги, когато преминаваме през това място, трябва да се вглеждаме в образа му и да се съизмерваме с него. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в София, съобщиха от Прессекретариата на президента.

 „Многото думи за Левски са излишни, неискрени са напудрените речи, недопустимо е сричането от предварително подготвени листчета. Той не го заслужава! Ние, българите, носим Левски в сърцата си и така трябва да възпитаваме децата си. Живеем във време на избор, което изисква важни и смели решения, които ще чертаят пътя на България“, посочи вицепрезидентът.

Йотова е убедена, че достойните и грамотни българи трябва да водят държавата напред, за да бъдем равни с другите европейски народи така, както искаше Апостола на свободата. „Справедливост, равенство и свобода – и днес продължаваме борбата за тях. Трябва да се преборим и за вътрешната си свобода“, изтъкна вицепрезидентът.

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш“ – този идеал трябва да помним. Най-важното послание за мен е: Не трябва да чакаме спасители, а заедно и единни можем да строим по-добра България“, посочи Илияна Йотова.

dnes.bg

Print Friendly, PDF & Email