25.02.2024

Йордан Стоянов настърви гладните за власт в Каварна

Стари муцуни – доскорошни непримирими врагове, притиснати от страха, се обединяват в нови безпринципни коалиции с една цел – всичко в градчето да си остане по старому и да запазят обществено-финансовия си статут на всяка цена. Същите ще делят общинската баница след изборите, за да си върнат “инвестициите“, а потърпевшите отново ще са местните хора
Кандидат-кметове в Каварна и хората с пари зад тях – доскорошни явни врагове, са в открити договорки да се подкрепят с една цел – кандидатът на ГЕРБ – Йордан Стоянов, да бъде бламиран. Безпринципните коалиции от страх, се основават единствено на желанието завераджиите да запазят властовите си лостове и безпроблемно да консумират общинския финансов ресурс. Естествените потърпевши от комплота отново ще бъдат жителите на морското градче, които поредни 4 години ще бъдат пренебрегнати заради интересите на малцина.
Това коментираха жители на Каварна, притеснени от случващото се в последните по време на предизборната кампания.
Совалките – „ти ме подкрепи – в замяна – аз – теб“ текат повече от две седмици.
Преговорите кой-кому показват ясно няколко факта.
Участващите, които до преди часове се плюеха един-друг, воюваха с години, изведнъж са обединени заради желанието си на всяка цена да запазят властта и произтичащите нея дивиденти. Хора, които се топяха един-друг пред полиция и прокуратура, вече са мили и драги помежду си, за да елиминират фактора Йордан Стоянов – кандидат на ГЕРБ за кмет на Каварна.
Видно е, че комплотаджиите са лишени от елементарни морални качества и са готови да загърбят общочовешките принципи заради личните си интереси, подчинявайки на тях обществения.
Те са решени на всичко, за да не се „размъти“ блатото – нещо, което младият и решителен кандидат за кмет на ГЕРБ – Йордан Стоянов, със сигурност ще направи.
Враговете му успяха да изфабрикуват серия от лъжи и интриги на негов гръб, силно притеснени от появата му и масовото одобрение, което среща от страна на каварненци.
Страх ги е, защото Йордан Стоянов е нов, различен, умен, решителен, няма да позволи чистачки и перачки да управляват общината, нито ще разпродава имоти на набедени бизнесмени, няма да лишава хората от правата им, за да служи на нечий нездрав интерес, коментират местните.
Най-лошото е, че след изборите всички тези интриганти, ще се опитат да си осребрят предизборните уговорки. Всеки от тях ще има късче от местната власт, но познавайки ги, нито един няма да отстъпи. Ще се изпокарат още на първата седмица, няма да има нито конструктивен диалог, нито полезни решения. От цялата безпринципност, страх и алчност на старите муцуни, единствените потърпевши ще сме пак ние, кахърят се каварненци.

Print Friendly, PDF & Email