07.12.2023

Йордан Йорданов: „Всяка добра идея е добре дошла, но няма да позволя на никой да пречи на развитието на Добрич”

„Всяка добра идея е добре дошла, но няма да позволя на никой да пречи на развитието на Добрич”, заяви кметът на община град Добрич Йордан Йорданов в словото си пред Общинския съвет
„Страната ни през последните няколко години е в тежка политическа криза, която на фона на външнополитическата нестабилност, прави бъдещето пред нас изключително несигурно.За съжаление, неспиращата инфлация и покачващите се цени създават предпоставки страната ни да навлезе и в икономическа криза. На фона на това община Добрич стои повече от стабилно. Икономическата дисциплина ни позволи да финансираме важните за града проекти, които можем да започнем веднага. Благодаря на колегите от общината, които не спряха да работят”
„Призовавам да не пренасяме лошия пример на постоянна конфрантация и нестабилност.Ниската избирателна активност беше предупреждение, че е крайно време политиците да работят за проблемите на хората, а не да политиканстват излишно и беше предупреждение към всички нас, които участвахме на тези избори, че са необходими повече усилия, за да върнем доверието на хората. Аз и моят екип ще направим всичко възможно да повишим темпото и да подобрим нашата работа. В този Общински съвет има представители на 8 формации. Нека не бъдем като останалите градове, а да покажем, че можем да се обединим и да работим заедно за добричлии. Нека да дадем пример на цяла България, че каузата Добрич може да бъде над всичко“, заяви още Йордан Йорданов.
Той съобщи, че през последния месец община Добрич е получила одобрение за основен ремонт на три детски градини – № 32 в ЖК „Балик”, №23 на ул. „Велико Търново“ и №27 на ул. „Войнишка“, както и средно училище „Любен Каравелов“. По Националната програма за енергийна ефективност в последния месец е получено одобрение и ще бъдат санирани 8 блока в Добрич – ул. „Панайот Хитов“ 16, бул. „Добруджа“ 13, ЖК „Дружба“ бл. 10, ул. „Дунав“ 16, ул. „Добричка епопея“ 6, ЖК „Дружба“ бл. 8, ул. „Петко Д. Петков“ 2 и ул. „Петър Сарийски“ 2.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email