25.07.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

И Цвета Караянчева вика Борисов в парламента за социалистите

БСП пак се спънаха в искането си да доведат премиера Бойко Борисов в парламента, което е тяхно вече регулярно искане.

Днес обаче предложението за изслушване на премиера и кмета на София Йорданка Фандъкова по трагичния случай с починалото на столичния булевард „Иван Гешов“ от токов удар момче дойде от председателя на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева. Въпреки това обаче предложението отново не събра нужните гласове и не мина.

Георги Свиленски изрази изненадата си, че дори собствената й парламентарна група я бойкотира.

И вчера червените искаха изслушването на Борисов и Фандъкова, като формално предложението дойде от зам.-председателя на НС Емил Христов – депутат от ОП. В сряда предложението беше внесено от социалистите.

Премиерът Борисов от месеци не е заставал пред депутатите. Той не е посетил и нито веднъж новата сграда, където заседават депутатите – бившия Партиен дом в София, който се намира буквално срещу Министерски съвет.

Няма здрав разум в страната, който да не разбира, че криете министър-председателя. Това заяви Крум Зарков, след като левите се оплакаха, че не им се допускат въпросите до премиера. Говорите врели – некипели, смята той.

Цвета Караянчева пък ги заподозря, че нарочно пускали несъстоятелни според правилника въпроси, за да набъбват питанията на БСП, които им се връщали.

Print Friendly, PDF & Email