23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Искат възстановяване на бобслея и влакчето в Морската градина

Атракционът е създаден през 80-те години на миналия век, но от началото на демокрацията тъне в разруха
Летният бобслей и влакчето към него да бъдат възстановени, като това бъде заложено в Плана за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. Това предлагат от групата на „Възраждане” в Общинския съвет, предаде „Дарик“.
Атракционът в Морската градина е създаден през 80-те години на миналия век, като се превръща в емблема за поколения деца от Варна и гостите на града. През 90-те години поддръжката на съоръжението спира и така то започва да тъне в разруха.
Началото на пистата е било във високата част на Морската градина, близо до стълбите край водопада. Там е имало и панорамна тераса. Краят е бил до Офицерския плаж. След спускане, изкачването нагоре е ставало с монорелсово влакче.
С възстановяването на летния бобслей и влакчето ще бъде облагородено и мястото край него. В момента то е неподдържано, рушащо се и е свърталище на наркомани, изтъкват от „Възраждане”.
Предложението им е изпратено до председателя на Общинския съвет и кмета. Като начало се предлага изработване на план и количествено-стойностна сметка за възстановяване на емблематичното за варненци съоръжение.

Print Friendly, PDF & Email