19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Извадиха от международни води тялото на изчезналия мъж от Добрич, близките му са го разпознали

В морето край Бургас на 40 мили от брега – в международни води, откриха на 26 септември следобед тялото на изчезналия 48-годишен Светозар Стоянов от Добрич. Той беше в неизвестност от 20 септември, когато е влязъл в морето с риболовен каяк в залива „Болата” край Каварна.
Сигналът за изчезването му подава съпругата му, след като не може да се свърже часове наред с него. Беше организирано издирване с катери на „Гранична полиция”, с хеликоптер. В издирването се включиха и много доброволци.
„По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи причините за смъртта. Образувано е следствено дело, тъй като е намерен в международни води. То се води от следовател. Назначени са експертизи. Тялото е намерено на 26 септември, разпознаването е извършено на 29 септември” – каза говорителят на Окръжната прокуратура-Бургас, Христо Колев. „Делото е започнало, след като лицето е извадено на брега” – добави той. Мъжът е разпознат от негови близки, по специфични вещи, които е носил в себе си, тялото е във вид, че може да бъде разпознато – допълни Колев. Според запознати, става дума за часовник и ключове.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email