27.02.2024

Иван Петков избра волейболистките за олимпийската квалификация в Холандия

Селекционерът на женския национален отбор Иван Петков обяви списъка на разширения състав за олимпийската квалификация в Холандия (5-12 януари). Петков, който е вече само старши-треньор на „лъвиците“, съсредоточава всичките си усилия да бъде информиран за състоянието на състезателките, като наблюдава мачовете от вътрешното първенство и изявите на момичетата в чужбина.
„Следя отблизо всичките волейболистки от чуждите първенства, наблюдавам как се справят. Също така се чувам с тях редовно и имам актуална информация за тяхното развитие. Гледах и мачове от първия кръг на НВЛ-жени в България”, заяви той.
„Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската квалификация. На 20 декември има кръг от Шампионската лига. На 26 декември пък е поредния кръг от италианското първенство. Въпреки това, заедно с целия щаб, ще се опитаме да направим най-доброто в малкото време, което имаме за работа. Насрочили сме две контролни срещи, като срещаме Хърватка на 29 и 30 януари в София.“
„Селекцията в разширения състав не е окончателно завършена. Продължавам да наблюдавам волейболистките и евентуално в списъка може да попадне и някоя друга състезателка”, завърши наставникът. За Олимпийските игри в Токио ще се класира само победителят от турнира. Разширен състав на националния отбор (жени):
Разпределители:
Лора Китипова
Петя Баракова
Гергана Георгиева
Полина Нейкова
Мирела Шахпазова
Крайни нападателки:
Елица Василева
Гергана Димитрова
Мария Каракашева
Силвана Чаушева
Елена Бечева
Моника Кръстева
Вангелия Рачковска
Централни блокировачки:
Нася Димитрова
Мира Тодорова
Мария Кривошийска
Анелия Джондрова
Христина Русева
Дима Ушева
Либеро:
Жана Тодорова
Кристиана Петрова
Силвия Андреева
Източник: novsport.com

Print Friendly, PDF & Email