27.02.2024

Знаци, че някой не е добронамерен към вас

Радва се на провалите ви
Всеки ден ни се налага да общуваме с различни хора. Покрай работата, хобитата, връзките, приятелствата и роднинските взаимоотношения, ние общуваме с вече познати за нас личности, но и с нови. С напредването на възрастта човек съвсем естествено филтрира хората край себе си, оставяйки онези, които имат добри намерение към него и не му създават токсична среда. Но как можем да сме сигурни, че хората в живота ни, дори и тези, които смятаме за близки, не ни желаят лошото?
Вижте няколко ясни знака, че някой не е добронамерен към вас.

Неоправдано любопитство
Хората, които не са добронамерени към нас, винаги са извънредно любопитни какво се случва напоследък в живота ни, какво е семейното ни положение, каква заплата получаваме и т. н. Вниманието към вас, което проявяват може да е с цел да споделите ваши слабости, страхове, планове. От друга страна, може би сте забелязали, че са доста пестеливи на информация за себе си.

Често ласкателство
Комплиментите са неестествени, изражението им пресилено, думите не са емоционално подкрепени. Определено ласкателите лесно се отличават, затова е важно да внимаваме с тях. Ласкателят, който не ви желае доброто, може да ви отправи мили думи за работата, за външния ви вид.

Хапливи забележки
Пред вас и ваши колеги, близки, приятели. Или пък зад гърба ви. Злонамерените хора може да са не само наши познати, но и хора от близкия ни кръг. Забележката им може да звучи като шега, но дали е така или просто е лесен начин да ви злепоставят, а те да излязат чисти от опетняването ви.

Обезценяване на заслугите ви
Това е продължение на предходната точка. Такъв човек често ще се опитва да обезцени всяко ваше достойнство. Той ще отдаде всичко на щастлива случайност, на помощта на началниците, близки колеги. За него ще е трудно да ви поздрави искрено за успехите, а изражението на лицето му най-ясно ще ви подскаже за това. То показва само завист.

Радва се на провалите ви
Когато ви се случи нещо лошо, той може да не е открито щастлив, правейки се че ви съчувства и иска да ви помогне. Хората, които не са добронамерени спрямо нас отново и отново ще задават въпроси и ще правят коментари за неща, които са ни нанесли болка и разочарование. Те са склонни да ни връщат съвсем умишлено към критичните моменти, правейки се на наши приятели, които ни подкрепят.

Чувствате се неудобно около тази личност
Не пренебрегвайте интуицията си. Ако всеки път, в присъствието на този човек, вашето тяло ви дава сигнали (главоболие, напрежение, усещане за умора), тогава очевидно този човек изпраща негативност към вас, макар и скрито.

Злепоставя ви пред другите
Уж на шега. Човекът, който не е добронамерен към вас и може би дори изпитва прикрита омраза, няма да пропусне да ви злепостави пред други хора. Той може да разказва ситуации от ваши общи моменти, детството ви и т. н., с които вие не се гордеете или пък да направи дадени ситуации още по-драматични, отколкото са.

Показва своята истинска същност
Хората, които ни желаят лошото, действат срещу нас чрез манипулации, лъжи, създават конфликти за дребни неща. Понякога умишлено влизат в спор с нас, вменяват ни чувство за вина, дори и да не сме виновни, казват ни, че не можем да направим това или онова, изтъкват помощта си, която някога са ни оказали и т. н.
По материали от cluber.com.ua

Print Friendly, PDF & Email