06.04.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Здравните заведения в Добричко са готови да лекуват болни с коронавирус

„На заседание на Медицинския съвет за управление при кризи към Районната здравна инспекция – Добрич, бе взето решение да се направят разчети, които да укажат движение на пациенти, апаратура и медицински персонал, така че при необходимост област Добрич да може да отговори на повишено търсене на медицинска грижа от пациенти с COVID-19“.
Това съобщи директорът на РЗИ – д-р Светла Ангелова, съобщават от пресслужбата на Областна администрация Добрич.
Д-р Ангелова бе категорична, че в момента всички лечебни заведения на територията на областта имат готовност и определени структури, в които да посрещат пациенти, заразени с коронавирус.
„Преструктурирането е крайна мярка, която се налага при необходимост. Целта на прилагането й, пак подчертавам – при необходимост, е осигуряване на възможността за пациенти, незаразени с COVID-19 да получат в пълен обем нужното им медицинско обслужване“, заяви д-р Ангелова.
Директорът на РЗИ Добрич е категорична, че в момента всички здравни заведения работят нормално и всяко едно от тях има готовност за преструктуриране при настъпила необходимост.
Според данните на Националния оперативен щаб за ограничаване на коронавируса и преодоляването на последствията от него, вчера са потвърдени11 нови случаи на COVID-19 у нас. Общо потвърдените случаи в България към момента са 92, като смиртните случаи остават 2.
В още две административни области на страната са установени случаи на новия коронавирус. Това са Смолян и Велико Търново.
В областната болница в Смолян е хоспитализиран един пациент, при когото е потвърден COVID-19. Лицето се е завърнало от Великобритания преди два дни и в момента е в добро общо здравословно състояние.
Друг пациент е под медицинско наблюдение в инфекциозното отделение в МОБАЛ Велико Търново. Той също е в добро общо състояние. Това заяви генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 17 часа.
61 са болните от коронавирус в София, 4-ма в Плевен, във Варна са 3-ма, в Габрово, Перник, Благоевград и с. Василовци – по двама. С по един пациент с вируса са установени в Банско, Лом, Ловеч, Велико Търново и Смолян. Има още 11 доказано заразени с неопределена към момента локация.

Print Friendly, PDF & Email