23.07.2024

За 72 часа е задържан пиян шофьор, карал в изпитателен срок по предходно осъждане

43-годишен мъж от Добрич беше задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Добрич, след като бе привлечен към наказателна отговорност за управление на МПС след употреба на алкохол при повторност. С.С. извършил деянието в изпитателния срок по предходно осъждане от 2022 година за същото.
Обвиняемият e задържан на 26 септември 2023 година, пред жилищния блок, където живеел, след като причинил пътнотранспортно произшествие с материални щети и избягал от местопроизшествието. При извършената от полицейските органи проверка било установено, че С.С. е седнал зад волана, след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 2,47 промила в издишания въздух. Мъжът бил задържан и отведен в болнично заведение, където му била взета кръвна проба за химически анализ.
43-годишният добричлия е задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор, който ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо него. Освен това Районната прокуратура ще поиска от съда да бъде наложена обезпечителна мярка „запор“ върху лекия автомобил, с оглед последващото отнемане в полза на държавата, съобразно измененията в НК.Към момента автомобилът, с който е причинена катастрофата е иззет.
По информация на Областната дирекция на МВР, произшествието става на натоварена с пътно движение улица в Добрич – ул. „Христо Ботев”, а участвилите в произшествието три коли са с материални щети.
От прокуратурата ще искат от съда постоянно задържане. ДТ

Print Friendly, PDF & Email