18.04.2024

За първи път баскетболистите от НБА ще играят върху стъкло

За първи път баскетболистите от НБА ще играят върху стъкло. Част от Звездния уикенд в Индианаполис ще се проведе на най-съвременен LED корт, който ще бъде инсталиран на „Лукас Ойл Стейдиъм“, съобщиха от Лигата.
Това означава, че конкурсите по умения, за забивки и стрелбата от тройката между на Стеф Къри и Сабрина Йонеску ще се проведат на стъкления под на 17 февруари. Самият мач на звездите на 18 февруари ще остане на традиционното игрище от дърво.
„Това ни дава малко по-голям обхват в това, което можем да направим, що се отнася до интерактивна графика, реакционна графика, която се случва на пода, промяна на дизайна на пода, промяна на цветовете“, каза Карлтън Майърс, старши вицепрезидент на НБА, който контролира продукцията на живо и развлеченията.
„Така че, ние се чувстваме наистина добре от възможностите на това, което ни предоставя стъклото. И смятаме, че ще бъде наистина въздействащо, както в сградата, така и при гледане по телевизията“, добави той.
Кортът, разработен от германската компания ASB GlassFloor, е използван в събития на Международната федерация по баскетбол (ФИБА). Тя одобри използването на LED стъклени подови настилки на състезания от най-високо ниво през 2022 година. НБА не разкри какви са разходите за игрището, освен че е по-скъпо от дървената повърхност.

Print Friendly, PDF & Email