15.07.2024

За поредна година манежа в село Селце обедини красотата на ездата и тръпката от конния спорт

В незабравим празник се превърнаха конните състезания, юбилейното десето издание на които се състоя тази събота в село Селце. И тази година стотици почитатели на конния спорт от различни поколения си дадоха среща на стадиона в селото. Годишнината бе повод да бъдат припомнени успехите и златните години на конния спорт в каварненско.
Началото на надпреварата започна в 11 часа, като участие взеха 12 ездачи с 18 коня от региони Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Кметът Елена Балтаджиева откри юбилейното издание на конните състезания, като пожела състезателите да покажат умение, смелост и самообладание.
Десетото издание на турнира премина в една дисциплина с четири паркура. Очаквано най-добрите тандеми от коне и ездачи се справиха най добре с трудните изпитания. Щафетата- за пореден път разнообрази конното състезание в Селце, което предложи красива езда, добри жокейски умения, много емоции и аплодисменти.
За доброто настроение на участници и гости се погрижиха малките изпълнителки Невена Иванова и Сияна Славчева.
Комплексен победител в тазгодишното юбилейно издание на конните състезания в село Селце стана Габриела Георгиева от СККС-Варна.
За победителите община Каварна осигури награди купи, медали и грамоти.

Print Friendly, PDF & Email