19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Зачестиха произшествията с камиони за зърно

Царевично зърно превърна настилката по пътя Варна – Добрич в опасна и хлъзгава като застраши преминаването в следобедните часове на 30 септември. До разсипването се стига след челен удар на два товарни автомобила в района на Аксаково.
Инцидентът е станал в ранния следобед. След удара камионът с добричка регистрация, превозващ царевицата, се обрънал и разсипал товара си. През целия следобед движението е пренасочвано в едното платно заради разпиляното зърно по мокрия асфалт, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. От там уточняват, че пътната обстановка е нормализирана едва след 17:00 ч.
Водачите на камионите са отведени за преглед в болницата без сериозни контузии. По превозните средства има нанесени сериозни материални щети.
Часове по-рано, на 29 септември, в началото на същия наклон за Аксаково в посока Варна отново товарен автомобил се обръща. От него се разлива гориво и зърно, движението отново е блокирано и ограничено.
Очевидци коментират, че причина за зачестилите инциденти не е само влажната пътна настилка. Трасето Варна – Добрич към пристанището поема целия поток на зърното в момента на жътвената кампания. Пътят между двата областни града е натоварен и от години добруджанци настояват да се направи три- или четирилентов. По този път има чести произшествия и заради идващия трафик от Румъния към пристанищата Варна и Бургас.
agri.bg

Print Friendly, PDF & Email