12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Застреляха мъж пред „Герена“, след преследване хванаха крадци на сейф

Убитият е Георги Христов, осъждан и разследван за кражби и грабежи, задигналите касата на офис пък са хванати след преследване на столичния булевард „Рожен“
Криминално проявен бе застрелян пред стадион „Георги Аспарухов“ в София вчера, а банда задигнала сейф бе заловена след преследване в столицата сутринта.
Около 8 сутринта вчера край „Герена“ в столичния град е бил открит мъж застрелян в главата. Малко по-късно стана ясна самоличността на застреляния мъж. Това е 44-годишният Георги Христов, той носил в себе си документи и мобилен телефон. Близките му са уведомени за смъртта му, съобщава БНР.
Той е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби, осъждан е, съобщават източници от полицията.
Около него не е открито оръжие и към момента основната версия, по която работят разследващите, е убийство. Известно е, че е живеел в района на стадиона.
Все още не е ясно как е влязъл на стадиона, нито какво точно се е случило. На място е цялото ръководство на СДВР.
В София междувременно е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с убийството.
Също вчера банда, занимаваща се с обири и грабежи, бе задържана при полицейска операция на СДВР, съобщи БНР.
При задържането заподозрените са се опитали да избягат и са блъснали с автомобила си три полицейски коли.
Престъпната група е била заловена при опит да изнесе каса от офис на столичния бул. „Рожен”.
В преследването и задържането е взел участие спецотрядът „Кобра” към СДВР.
Източници от полицията обясниха пред БНР, че бандата е била следена от много време, а четиримата задържани са били познати като хора, заподозрени в множество грабежи и обири. МВР има оперативна информация, че преди ден същата престъпна група е обрала Тото пункт в София.

Print Friendly, PDF & Email