28.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Започват ремонтните дейности в сградата на Младежкия дом

Веднага, след като направим график за заетостта на помещенията в Младежкия дом с различните организации, които ги ползват, ще започнем ремонтните дейности по сградата. Имаме готовност и веднага да започнем, но целта е да направим така, че ремонтите да не пречат и на планираните дейности в сградата. Вероятно в края на месец май вече ще е открита строителната площадка.
Това каза в четвъртък инж. Ярослав Димов на встъпителна пресконференция по стартиране на ремонтните дейности. Инж. Димов е представител на „Автомагистрали – Черно море“ АД – фирмата, която ще ремонтира Младежкия дом.
Новият облик на сградата трябва да бъде представен до 11 май 2023 година.
Припомняме, че строително-ремонтните дейности в Младежкия дом се извършват по проект, спечелен от Община Шумен по Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на проекта е 2 518 356 лв., от които 1 714 815 лв. безвъзмездно финансиране и 154 839 лв. съфинансиране от страна на Община Шумен.
„Това е последният проект в Инвестиционната програма на общината до 2023 година, който започва да се реализира. Синергичният ефект, който очакваме да бъде постигнат при обновяването на Младежкия дом и Летния театър, смятаме, че ще бъде изключително положителен. Благодарим на всички млади хора, които се включиха в публичните обсъждания, при генерирането на идеи и за двата проекта – Младежки дом и Летен театър. Надяваме се да се получи нещо, което ще бъде полезно и практично за младите хора, както и за целия град“, каза на пресконференцията заместник-кметът Росица Антонова.
Кметът Любомир Христов подчерта отново, че Общината се ангажира покрай ремонтите на двата обекта, да облагороди пространствата и градинките около тях.
Предстои в сградата на Младежкия дом да се ремонтира концертната зала, фоайетата, стълбищните пространства, покрива, да се подмени дограма, да се въведат енергийно ефективни мерки и др. Ще бъде изграден и външен панорамен асансьор.

Print Friendly, PDF & Email