16.04.2024

Задържаха мъж, возил в автомобил 10 нелегални мигранти, четирима от тях в багажника

Мъж е задържан с 10 нелегални мигранти, които превозвал в автомобила си до свиленградското село Дервишка могила. 
Случаят е от 17 декември вечерта, когато по третокласен път от село Мустрак за село Дервишка могила полицаи са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 40-годишен мъж. В колата са пътували шестима мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност. Извършена е проверка на автомобила, при която в багажника са били открити още четирима сирийски граждани без документи за самоличност, сред които и 14-годишно момче.
Шофьорът на автомобила трябвало да транспортира групата до София, за което щял да получи възнаграждение, установило разследването. 
Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратурата.
Случаите с установяване на трафиканти на нелегални мигранти в Хасковска област зачестяват, сочат прессъобщенията на полицията и прокуратурата. Последният такъв е от 2 декември, когато при проверка на автомагистрала „Марица“, до пътен възел „Крепост“, в лек автомобил бяха открити петима влезли незаконно у нас мъже от Афганистан. На 22 ноември в Тополовград в микробус бе установена и група от 20 нелегално превозвани сирийци.

Print Friendly, PDF & Email