28.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Задържаха двама молдовци за въоръжен грабеж на 200 000 лв. от украински граждани

Бандитите задигнали суми в евро, левове и бижута от апартамент в комплекс в курорта „Свети Влас“, където било настанено семейство с 8-месечно бебе
Прокуратурата в Бургас разследва грабеж на украински бежанци. Става дума за престъпление в особено големи размери – 65 хиляди евро, 10 хиляди лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни на стойност близо 30 хиляди щатски долара.Общият предмет на посегателството е на стойност около 197 хиляди лева. Това съобщиха от прокуратурата в Бургас на брифинг вчера заедно с областния директор на МВР.
Въпросното семейство се е настанило на свободен наем в затворен комплекс в курорта „Свети Влас“, като от съображения за сигурност не е кандидатствало за статут на бежанци. Семейството е от 48-годишен мъж, жена на 32 години и 8-месечно бебе, заедно с възрастна жена, родственик на майката, разкри директорът на ОДМВР-Бургас.
Арестувани са двама молдовски граждани.
Заподозрените се почукали на вратата на хотелската стая, говорейки на руски, че са поддръжката от хотела. Като отварят, заподозрените, с маски на лицата, навлизат и извършват въоръжения грабеж в особено големи размери, стана ясно от брифинга.
Възрастната жена и детето не са се намирали вътре по време на грабежа, уточниха още разследващите.
Прокуратурата и МВР призоваха украинските бежанци да бъдат бдителни, особено в контекста на туристическия сезон.
„Към момента нямаме други потърпевши или извършители украински граждани – само дребни нарушения, тип пътни“, уточни още директорът на ОДМВР-Бургас.

Print Friendly, PDF & Email