06.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Задържаният в Италия заподозрян за убийството на Алена Щерк носел нож, когато е арестуван

Въоръжен с нож е бил заподозреният за убийството на IT специалистката Алена Щерк, когато е арестуван, съобщават от италианската полиция.
40-годишния Виктор Спига бе заловен в понеделник сутринта от италианските власти, след като за него бе издадена Европейска заповед за арест. Той е заподозрян, че е убил IT специалистката Алена Щерк. Тялото й бе открито край Радомир. Причина за смъртта й е тежка черепно мозъчна травма. Основен мотив за убийството, според полицията, е ревност. Виктор Спига и Алена Щерк са имали любовна връзка и общ бизнес.
От Итлианската полиция не назовават по име своя арестант, но от информацията, помесетена в сайта им става ясно, че се касае именно за Спига. Униформените допълват, че в момента на задържането му в Монтепрандоне, мъжът е носел малък двуостър нож, затова и делото му е изпратено и към прокуратурата на съда на Асколи Пичено за носене на хладно оръжие.
40-годишният е роден в Коста Рика, но е живял дълги години в Италия.
Стана ясно още, че Алена Щерк се е обаждала три пъти в полицията заради бившия си приятел Виктор Спига, това съобщават от МВР във връзка с убийството на 47-годишната жена. IT специалистката се оплакала заади скандал между двамата, от тормоз и за невърнат навреме автомобил, сочи справката на полицията.
На 02.02.2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена – обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.
На 11.02.2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия й приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаден заявителски материал, но тя не се е явила в РУ.
На 11.04.2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият й приятел не е върнал в определения срок личния й автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.

Print Friendly, PDF & Email