27.05.2024

Забранено е да водите кучето на плажа

От 15 май влезе в сила забраната за разхождане на домашни любимци по плажните ивици на територията на община Варна. Ограничението ще действа само през летния сезон – до 1 октомври.
С приетите миналата година промени в Наредбата за обществения ред на територията на община Варна, разходките на четириногите питомци са забранени и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. Глобата за нарушителите е в размер от 100 до 500 лева, а при повторно нарушение санкцията е от 500 до 1 000 лева.
За контрола ще следят служители от общинска дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“, Общинска полиция и органите на МВР, обяви пред Дарик зам.-кметът на Варна Тодор Иванов, в чийто ресор са сигурността и контрол на обществения ред. Той уточни, че гратисен период няма да има, но ще има известна толерантност към хванатите в нарушение.
Контрол ще се осъществява преди всичко на охраняемите плажове, защото физически не е възможно да се контролира цялата плажна ивица. Със сигурност варненските плажове и тези в курортните комплекси ще бъдат контролирани, посочи Иванов. Той разкри, че е подготвено писмо до Областна администрация с молба за поставяне по плажовете на табели, информиращи за забраната за разхождане на домашни любимци.

Print Friendly, PDF & Email