24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

ЕНЕРГО-ПРО финансира закупуването на работно облекло и инструменти за професионалната гимназия по електротехника в Горна Оряховица

Чрез инициативата „ЕНЕРГО ПРО за обществото“ в подкрепа на регионалните общности за всички ученици от специалност „Електроенергетика“ на ПГЕЕ “М. В. Ломоносов“, гр. Горна Оряховица, бяха закупени акумулаторни винтоверти, комплекти с ръчни електротехнически инструменти и комплекти предпазно работно облекло.
Вчера учениците от горнооряховската гимназия заедно с техния преподавател проведоха открит урок „Учебна практика по специалността“, за да демонстрират работа с новите средства за практически занятия в кабинетите по електротехника. На събитието присъстваха директорът на ПГЕЕ “М. В. Ломоносов“, инж. Милена Димитрова, и г-н Пенчо Минчев, управител на Разпределителен обслужващ център Горна Оряховица и Габрово към ЕРП Север. Учениците показаха изработване на превръзки на захранващи проводници към носещи изолатори, използвайки дареното оборудване. По-голяма част от младежите са кандидати за стажантската програма на енергийното дружество от Групата – ЕРП Север, която се провежда успешно всяка учебна година.
„ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ стартира през септември миналата година с основна цел да подпомогне устойчивото развитие на местните общности в България. Редица проекти вече са реализирани в различни населени места и институции, в това число детски градини, училища, библиотеки, фондации и други. Максималното финансиране, което може да получи всеки кандидатстващ проект, е 5 000 лева. Заявления могат да се подават на имейл zaobshtestvoto@energo-pro.bg, а повече информация за инициативата е налична на интернет страницата на компанията https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.

Print Friendly, PDF & Email