02.10.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

ЕКСЛУЗИВНО! Премиерът прати самолет за каварненчетата в Италия

„Имаме група деца от Каварна на 20 км от Милано. Трябва да организираме транспорт с медицински екипи. С еърбъса ще пратим лекари. Децата са 22 с 4 преподавателки.
Засега нищо им няма на децата. Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период. Имаше един план да се прибират с футболистите на „Лудогорец“, но така ще трябва и футболистите да са под карантина. Няма да пестим пари за такова нещо. В момента подготвят машината“.
Това каза Бойко Борисов края на срещата с превозвачите в Министерския съвет.
Както вече писахме възпитаници на Професионалната земеделска гимназия „Климент Арк. Тимирязев“ в Каварна са в Италия по програмата ЕРАЗЪМ. Тъй като са настанени в район, засегнат от коронавируса, те ще се приберат с 4 дни по-рано от плануваното. Очаква се да бъдат изолирани под карантина, както и връстниците им в Добрич, които се върнаха на 22 февруари.
6 ученици и 4 учители от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич са под карантина в изпълнение на предписанията на Районната здравна инспекция, съобщи за медийна компания директорката Светла Иванова.
Децата са добре. Те са ученици в 9,10 и 11 клас. Всички ние бяхме в Италия по Програмата ЕРАЗЪМ. Градът – Потенца, е на над 900 км от градчето, в което откриха заболял от коронавирус. Смятам, че няма причина за паника. На 9 март всички ще сме на училище, разказа директорката на СУ „Любен Каравелов“ – Светла Иванова.

Print Friendly, PDF & Email