22.02.2024

Една малка история за две жени с големи сърца и добри дела !

Както много добричлии Мирена Бек живее и работи в Германия от дълги години и също така си идва в Добрич само през лятото, когато времето е хубаво и всичко изглежда по-цветно и розово. Тъжно събитие -смъртта на обичната й баба я връща тук през зимата. И тя вижда, че „картинката“ е по-различна. Хората са по-умислени, разходите по-големи, а нуждаещите се от помощ много.
Връща се в Германия и един въпрос на нейната приятелка я мотивира да помогне. Каролине Траутман работи в детска градина, в която децата благотворително изпращат плюшени мечета за Коледа на други деца от Балканските страни.
„Как се пише на български Весела Коледа ?“ е въпросът на Каролине, който дава идеята и старта на една благотворителна акция. В рамките само на две седмици двете жени събират от добри хора, близки приятели и познати дрехи, спално бельо, завивки, препарати, играчки, сладки коледни лакомства, различни консумативи и стоки от първа необходимост. Двете приятелки пристигат в България и даряват събраното на болницата, Центъра за обществена подкрепа към БЧК и други соц.услуги. 💝
Сред дарените сме и ние Дом за стари хора. Нашите домуващи също получиха дрехи, спално бельо, различни консумативи, коледни вкусотии и още много подаръци и различни празнични радости ! А ние им подарихме по едно красиво пано за спомен и в знак на благодарност.
Mirena Beck и Karoline Trautmann , Vielen Dank благодарим Ви мили момичета, за добрината и радостта, която ни донесохте !
Пожелаваме Ви здраве и много коледни чудеса ! 

Източник: fb.com/dsh.dobrich

Print Friendly, PDF & Email