19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Докато сме служебни министри ще си вършим работата като такива


„Докато сме служебни министри, ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да ги обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите е Индустриалните зони“. Това заяви икономическият министър Кирил Петков в Раднево. Той и министърът на финансите Асен Василев взеха участие в среща с представители на синдикатите в „Мини Марица-изток” и ТЕЦ 2 вчера, предаде БГНЕС.
На въпрос дали ще бъде част от следващото служебно правителство Петков заяви, че това трябва да попитат президента Румен Радев.
„Радваме се, че до последния ден на служебното правителство, ще продължим да вършим работата си“, каза още той.
Петков отрече срещата със синдикатите да е предизборна.
„За нас хората са много важни, говорим за над 10 хиляди работещи, засегнати са 20 хиляди с техните семейства. Не може да правим планове само на база стратегии, трябва да имаме обратната връзка, да дискутираме с тях и затова сме тук. Това не става от София, става от Раднево“, каза министърът на икономиката.
Министърът на финансите Асен Василев допълни, че освен за Плана за възстановяване, трябва да се планират и средствата от Фонда за справедлив преход, които са 1,3 млрд. лв. и са специално за въглищните региони.
„Работата по това още не е започнала и затова е важно да чуем какви идеи имат хората, за да започнат да се планират“, каза Василев.

Print Friendly, PDF & Email