25.02.2024

Добричлийка с топли думи и благодарност към лекари

Дамата придружавала 81-годишния си близък в комисия по ТЕЛК в МБАЛ-Добрич, е категорична, че медиците са не само добри професионалисти, но и човеци  

Добричлийка сподели искрената си благодарност към екипа на лекари и технически секретари в комисията по ТЕЛК към МБАЛ-Добрич, за професионализма и човечността към пациентите, на които лично е станала свидетел.

По лична молба Мария Минкова Петрова публикуваме обръщението, което тя написа в редакцията на в. „Добруджанска трибуна“:

„На 19.09.2019 г. бях придружител на пациента Марин Илиев Цветанов за явяване на ТЕЛК-комисия в Добрич. Искам да изкажа своята искрена и огромна благодарност към екипа на ТЕЛК към МБАЛ-Добрич, и лично към д-р Ваня Янева – председател, д-р Желева – невролог, д-р Марев – хирург, технически секретари Ани Николова, Адриана калинова и Петя Шишева.

Като придружител и страничен наблюдател в продължение на месец аз видях внимание, грижа и висок професионализъм от всички лекарски екипи през които се преминава за уточняване на водещата диагноза и лечение на пациента. Нито един лекар на неврологично отделение и завеждащия д-р Мартинов не игнорираха пациента макар и на прилична възраст –  81 години.

Дойдох в редакцията на вестника защото и аз като гражданин на Добрич нямах ясна и субективна представа за дейността на тази комисия.

До мен достигнаха сигнали за недобро отношение, но имах възможността с очите си да видя труд, висок професионализъм, всеотдайността на лекарите от този екип и всички останали професионалисти в него.

Искрено им се възхищавам и им благодаря!

Те дойдоха на работа в 8 ч. и не спряха за миг. Работиха без почивка, без цигари и кафета, предадоха всички решения на комисията на всички явили се болни в уречения час. Не пренебрегнаха никой, не се ръководиха от лични отношения и настроения, работеха експедитивно  и компетентно.

Нека да ги похвалим, да им благодарим, да ги зарадваме като им пожелаем щастие.

Мария Минкова Петрова“

Print Friendly, PDF & Email